5 x unieke plekken waar je een spetterend Oud & Nieuw wilt vieren

De temperaturen zijn gedaald en de we hebben onze zwemkleding verwisseld voor dikke truien. Ook zijn we inmiddels alweer gewend aan de geur van warme chocolademelk en het knisperen van de openhaard en naderen we de feestelijke afsluiter van 2018; oudjaarsavond. In deze ene avond gaat vaak weken en soms zelfs maanden aan planning aan vooraf. Alles om er maar een onvergetelijke jaarwisseling van te maken. Om je op weg te helpen met deze stressvolle planning hebben wij 5 unieke manieren om oudjaarsavond te vieren op een rijtje gezet.

1. Het hoogtepunt van 2018 op grote hoogte - NYE in de Euromast

Oud en Nieuw wordt in Rotterdam gevierd met de grootste vuurwerkshow van Nederland. Je kan ervoor kiezen om zelf een fles met bubbels mee te nemen en een plekje uit te zoeken. Bijvoorbeeld bij de Boompjeskade waar vandaan je perfect het vuurwerk van de Erasmusbrug kunt bekijken.

Ben je niet bang voor hoogtes en toe aan een wat luxueuzere avond. Vier dan je oud & nieuw op zo’n 100 meter hoogte in de Euromast! Hier kun je terecht voor een diner samen met je vrienden of familie. Er is live-muziek aanwezig en genoeg entertainment voor kinderen. Je kan samen met je gezin genieten van een schitterend uitzicht over de stad onder het genot van een viergangendiner. Om 12 uur proost je op het nieuwe jaar en bewonder je het vuurwerk vanaf deze grote hoogte.

Tijden
18.00 - 02.00 uur.

Prijzen & Tickets
175 euro inclusief eten.
Koop je tickets hier 

Locatie
Euromast
Parkhaven 20,
3016 GM Rotterdam
 

2. The big, secret NYE party - The roaring 20's speakeasy

Dit oud en nieuw feest is een goed bewaard geheim. In het centrum van Amersfoort kun namelijk naar een secret party. Voor iedereen die in de ban is geraakt van de roaring 20’s na het zien van ‘The Great Gatsby’ is het thema en dresscode misschien wel het leukste van het feest. Tijdens deze ‘speakeasy’ kun je dansen op lekkere muziek, drankjes drinken en heel de avond gratis van de hapjes snoepen. Om 12 uur mag een vuurwerkshow ook niet ontbreken.

Tijden
22:00 - 05:00

Prijzen 7 Tickets
20 euro (inclusief welkomstdrankje en heel de avond hapjes)
Koop je tickets hier

Locatie
Krankeledenstraat 16
Amersfoort

3. Magische jaarwisseling in de natuur - Camperen in plaats van flaneren

Voor iedereen die wel wat anders wil dan knetterende lichtvoorstellingen en feesten stelt Staatsbosbeheer dit jaar natuurkampeerterreinen open. Met een goede tent en een fijne slaapzak is het allesbehalve koud. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om te komen kamperen met een vouwwagen, caravan of een camper. En, als je geluk hebt word je in het nieuwe jaar gewekt door een hert en een heerlijk winterzonnetje.

Vuurwerk is niet toegestaan, met uitzondering een paar sterretjes. Geen oorverdovend lawaai dus. Het is wel toegestaan om samen gezellig een eigen kampvuur te maken. Met een paar oliebollen, een pan glühwein op het kampvuur en een warme slaapzak begin jij 2019 op een magische en unieke manier.

Prijzen
Geef op de site van Staatsbosbeheer aan wanneer je wilt komen, tot wanneer je wilt blijven en met welk voertuig je wenst te komen. 

Locatie
Er zijn drie locaties waar je tijdens oud & nieuw kan kamperen:
Borger te Drouwen (Drenthe)
de Veenkuil te Bant (Flevoland)
- de Vlagberg te Sint Anthonis (Noord-Brabant)

4. Gemaskerd bal - Fête des Têtes

Wil jij 2019 op een mysterieuze wijze beginnen? Of heb je geen zin om je op te maken? Ga dan naar de Masquerade New Year’s Eve party; Fête des Têtes in Haarlem. De plek waar iedereen achter een masker schuilt en je je even kunt voordoen als iemand anders. Dit feest maakt je oud & nieuw nét even anders.

Tijden
22:00 – 05:00 uur

Prijzen & Tickets
25 euro

Locatie
Toneelschuur Café
Lange Begijnestraat 9
2011 EH HAARLEM


 

5. Amsterdam Light Festival - Oudjaarsavond op het water

In Amsterdam is genoeg te beleven voor iedereen. Voor het echte lokale Amsterdamse gevoel zit je in de straten van de Jordaan op de juiste plek, maar ook op pleinen zoals de Dam en het Rembrandtplein zijn veel mensen te vinden. Het allermooiste vuurwerk wordt afgestoken aan de Amstel, waar je een schitterend uitzicht hebt om het vuurwerkspektakel te aanschouwen.

Wil je oud & nieuw op het water vieren? Dat kan ook! Tijdens het Amsterdam Light Festival vaar je door de Amsterdamse grachten, ook tijdens oud & nieuw. Ze bieden diner arrangementen aan op de boot.

Prijzen & Tickets
15 - 45 euro.
Koop je tickets hier

Locatie
Er zijn verschillende opstapmogelijkheden. De bekendste en populairste afvaartlocatie is bij het Amsterdam Centraal Station. Hier kom je terecht in de gezellige drukte op de kade. Wil je liever op een rustigere manier genieten van een Amsterdam Light Festival rondvaart? Dan kun je kiezen voor de opstaplocaties op het Leidseplein en de kade bij het Anne Frank Huis

Vergeet niet, oud en nieuw is om te vieren!

Veel liefs,
Sarah

Deze blog is geschreven door onze gastblogger Sarah. Ze studeert Tourmanagment ​aan de BUAS in Breda.

Meer leesplezier ♥