7 x verrassende plekken in Rotterdam

Hoewel ik ver van Rotterdam af woon, ben ik een echte liefhebber van deze 010-stad. In mijn ogen is Rotterdam een stad die leeft, bruist en iedere bezoeker van de stad verrast met alle mooie plekken die er te vinden zijn. En ik kan je zeggen: dat zijn er genoeg! Van cultuur snuiven bij de Markthal tot winkelen in de Koopgoot. Als ik jouw private tourguide  op een zonnige dag zal zijn, laat ik je de volgende 7 verrassende plekken in Rotterdam zien. Lees je mee?

Lekkerste appeltaart van Nederland (!) bij Dudok Rotterdam

Goodmorning sunshine! Laten we de dag beginnen bij de echte stadsbrasserie Dudok Rotterdam. In 1991 werd deze brasserie op de aarde gezet. Het is te vinden in een gebouw de bekende Nederlandse architectuur Willem Marinus Dudok (aha! Daar komt de naam dus vandaan!). Wanneer je dit karakteristieke gebouw binnenstapt, voel je meteen de fijne sfeer die hier hangt. Dudok volgt het ritme van de dag, en is dan ook een levendige plek, de hele dag door. De tegenwoordig famous Dudok appeltaart is een pareltje op de menukaart. In combinatie met een heerlijk Schulp sapje, koffie (mij niet gezien) of thee, kan de dag haast niet beter beginnen. 

Tijden
Ma t/m do: 8:00 – 23:00 uur 
Vr: 8:00 -1:00 uur      
Za: 9:00 – 0:00 uur    
Zo: 9:00 – 23:00 uur

Locatie
Meent 88
3011 JP Rotterdam

Ervaar het (letterlijke) hoogtepunt van de dag op de Euromast

De Euromast is toch wel dé locatie die je bezocht moet hebben als je in Rotterdam bent. De lift brengt je letterlijk in de wolken, en de Euromast bezorgt jou een ‘I am the king of the world-moment’. Tot op de dag van vandaag is de Euromast namelijk het hoogste gebouw van Nederland. Beleef een culinair hoogtepunt op 96 meter hoogte, word wakker in luxe op 100 meter hoogte, waai uit op 112 meter hoogte en staar in de verte op 185 (!) meter hoogte. WAUW! Het uitzicht zal je hart veroveren. Ben je een echte waaghals? Laat je hart dan sneller kloppen door te abseilen. Ik wacht beneden wel op je!

Tijden
April t/m september: geopend vanaf 9:30 uur         
Oktober t/m maart: geopend vanaf 10:00 uur         
Platforms: geopend tot 22:00 uur     
Keuken: geopend tot 22:15 uur        
Brasserie: geopend tot 23:00 uur

Locatie
Parkhaven 20
3016 GM Rotterdam

Tarieven
Volwassenen € 10,25
65+ € 9,25
Kinderen 4 t/m 11 jaar € 6,75
Abseilen / Tokkelen € 57,50

Lokaal genot bij Sijf Rotterdam

Om het mooie uitzicht vanaf de Euromast tot je te laten bezinken, raad ik je aan om een zit te nemen bij Sijf in hartje Rotterdam. Alleen al het fantastische art-deco interieur maakt een bezoek de moeite waard. Ooit gehoord van de Rotterdamse Bitterballen? Nee? Dan wordt het daar eens tijd voor! Voor €6 euro krijg je 6 stuks bitterballen, die 1 voor 1 een smaaksensatie zijn. Aan-ra-der.

Tijden
Ma: 10:00 – 0:00 uur
Di t/m do: 10:00 – 1:00 uur
Vr en za: 10:00 – 2:00 uur
Zo: 10:00 – 0:00 uur

Locatie
Oude Binnenweg 115
3012 JB Rotterdam

Shop-till-you-drop in Roffa

Ben jij een echte shopliefhebber? Dan zit je in de Koopgoot en de Lijnbaan helemaal goed. Bekende winkels als ZARA en MANGO zijn hier te vinden, maar ook pop-upstores hebben hun weg naar Rotterdam gevonden. Hier en daar steken zelfs dure designermerken hun kop naar boven aan de Lijnbaan. Opzoek naar vintage? Huppel dan door de Witte de Withstraat en de Nieuwe Binnenweg. Mocht het niet de lucky day voor de zon zijn, kan je goed shoppen bij winkelcentrum Zuidplein en Alexandrium.

  • Boetiekjestip: Louen in de Pannekoekstraat

Cultuur snuiven bij de Markthal en de Kubuswoningen

Deze twee highlights zijn net als de Euromast (en alle winkels) niet te missen in Rotterdam. Waarom ik de Markthal zo leuk vind? Omdat er bij elk kraampje wel iets te proeven is! Oké, en er hangt gewoon een hele fijne, aangename en gezellige sfeer. En als de zon naar binnen schijnt, lijkt de plafondschildering wel tot leven te komen. Als je naar buiten stapt, kom je meteen oog in oog te staan met de Kubuswoningen (moet je wel de goede uitgang hebben gepakt). Al meer dan 30 jaar zijn de Rotterdamse Kubuswoningen een architectonisch fenomeen. Vraag jij je net als ik af of je daar wel in kan wonen? Dan kan je voor €3 euro een kijkje nemen in Kijk-Kubus Museumwoning.

Tijden Markthal  
Ma t/m do en za: 10:00 – 20:00 uur
Vr: 10:00 – 21:00 uur
Zo: 12:00 – 18:00 uur

Locatie
Ds. Jan Scharpstraat 298     
3011 GM Rotterdam

Tijden Kijk-Kubus Museumwoning 
Elke dag: 10:00 – 18:00 uur 

Locatie
Overblaak 70 
3011 MH Rotterdam  

Beleef een Duizend-en-een-nacht diner bij Bazar Rotterdam

Is je maag beginnen te rammelen van al het shoppen en cultuur snuiven? Dinner-time! Dit is echt mijn favoriete plekje van héél Rotterdam. Dit restaurant heeft mijn hart veroverd als het gaat om restaurants in heel Nederland en je kan mij hier echt voor wakker maken ’s nachts. De kleurrijke lampjes, muziek, sfeer, vriendelijke medewerkers en het heerlijke eten: alles lijkt als puzzelstukjes in elkaar te vallen en ik HOU hier echt van! Iedereen die naar Rotterdam gaat (of naar Amsterdam, want daar zit ook een Bazar) raad ik dit restaurant aan. De meeste gerechten op de kaart zijn uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Mijn favoriete gerechten: Kebabe Baleh Morgh en Dàndè. Bij het restaurant zit ook een hotel, daar slapen staat sowieso op mijn TO DO-list staat. Check dit fantastische hotel/restaurant snel hier!

Tijden
Ma t/m do: 8:00 – 0:00 uur
Vr en za: 8:00 – 1:00 uur
Zo: 9:00 – 0:00 uur

Locatie
Witte de Withstraat 16
3012 BP Rotterdam

Afsluitend drankje bij de Oude Haven

Toen een vriendin mij afgelopen zomer meenam naar de Oude Haven, kwam deze plek meteen op mijn ‘favoriete plekjes in Rotterdam-lijstje’. Het is heerlijk om een drankje te pakken bij een van de vele bars en restaurants bij de Oude Haven met een mooi uitzicht op het water. En als het Nederlandse weer het toelaat, is het pakken van een terrasje hier zeker geen slecht idee. De historische Oude haven komt in de avond echt tot leven. Een fijne plek, om een fijne dag in een hele fijne stad af te sluiten! 

Locatie
Spaansekade
3011 ML Rotterdam

Wat zijn volgens jou de meest verrassende plekjes in Rotterdam? En welke plekken kunnen mij nog verrassen in Rotterdam? Sharing is caring!

Veel liefs,       
Ellen

Over de blogger | Ellen

Schrijvende, sportende, shoppende of reizende: mijn leven in a nutshell. Ik ben Ellen, een echte levensgenieter en bovenal een gepassioneerde reiziger. Van raften in Zuid-Frankrijk tot kameel rijden in Egypte: altijd ben ik opzoek naar avontuur en het beleven van onvergetelijke momenten. En ook in Nederland is er genoeg te beleven! 

Heb ik je met deze blog geïnspireerd? Wil je meer blogs van mij lezen? Bekijk dan mijn profiel