7x de must-taste foodevents in Brabant

Dit jaar staat Brabant in het teken van food. De zuidelijke provincie is verkozen tot European Region of Gastronomy en is dit jaar nog lekkerder dan normaal! Ben jij een foodie of ben je op zoek naar een originele beleving? Eten is een taal die iedereen begrijpt. Brabant Celebrates Food. Op verschillende plekken in Brabant worden smakelijke events, bijzondere foodconcepts en eye-opening tentoonstellingen georganiseerd. Er is echt ontzettend veel te doen! Om het je makkelijker te maken te kiezen tussen al die heerlijkheid hebben wij de 7 meest unieke en speciale events op een rij gezet. Geloof ons, je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn!

Asperges in het Veld - Cromvoirt - 17 mei tm 3 juni


Met het aspergeseizoen in zicht, ontstaat er een wel heel bijzonder pop-up restaurant. Ben je dol op asperges? Zou je weleens willen eten op een andere locatie? Dan is ‘Asperges in het Veld’ het perfecte pop-up restaurant voor jou. Ruim twee weken lang spelen asperges de hoofdrol in dit restaurant midden op het aspergeveld. Het restaurant is van 17 mei tot 9 juni te vinden in de aspergelanderijen in Cromvoirt (Noord-Brabant).

Drakenbootfestival en Foodstock - Helmond - 1 tm 3 juni 2018


Deze twee festivals hebben hun krachten gebundeld en hebben samen een driedaags programma gemaakt. Volg de drakenbootrace op het kanaal, luister naar de fijnste deuntjes en scoor ondertussen een lekkere snack op foodtruckfestival Foodstock. De perfecte combinatie om deze zonnige dagen door te komen! Leuk om te weten: de opbrengst van het Drakenbootfestival gaat naar het goede doel.

Pop & Colour festival - Sint-Oedenrode - 10 juni 2018


Ben jij weg van muziek, kunst en eten? Dan is dit hét festival waar je bij moet zijn. Voor een derde keer op rij vindt het Pop & Colour Festival plaats. Dit jaar vindt het festival voor de eerste keer plaats in het Streekpark de Kienehoef. De bands van Pop&Co van Phoenix Cultuur knallen op het podium, terwijl artistieke talenten zich laten zien op de creatieve markt. Kinderen en ouders kunnen zelf aan de slag in één van de pop-up ateliers. Zet 10 juni maar in je agenda want dit is gegarandeerd een top festival!

Buitengewoon Bergen op Zoom - 23 juli, 21 juli, 18 augustus, 22 september 2018


Buitengewoon Bergen op Zoom is een pop-up Foodmarket die je zeker niet over mag slaan! Met een grote diversiteit aan deelnemers is er voor ieder wat wils. De Foodmarket is te bezoeken op zaterdag 23 juni, zaterdag 21 juli, zaterdag 18 augustus en zaterdag 22 september. Smakelijk!

Bourgondisch ’s-Hertogenbosch - 14 tm 16 september


In het najaar staat de Parade in Den Bosch in het teken een groot culinair evenement: Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch. Voor 's-Hertogenbosch is dit ook wel de afsluiting van de zomer. De Parade (vlakbij de Sint Jan) wordt omgetoverd tot een grote proeverij. Verschillende horecagelegenheden in 's-Hertogenbosch komen bij elkaar en koken de lekkerste gerechten voor de bezoekers. En naast dat je kunt genieten van lekkere maaltjes en drankjes, kun je er ook workshops volgen.

 

Dutch Design Diners - Eindhoven - 20 tm 28 oktober 2018

 

In oktober vindt altijd de Dutch Design Week plaats in Eindhoven. Dit jaar introduceert Sectie-C tijdens deze week ‘Dutch Design Diners’. Wat moet je je hierbij voorstellen? Intiem tafelen aan de zaagtafel tussen de lasapparaten en boormachines. Waar chef-koks en fooddesigners de mooiste gerechten voor je bereiden en waarbij de ontwerpers voor gastheer en -vrouw spelen. Wil je dit? Reserveer dan snel je plekje.

Tentoonstelling Gedekte Tafels - Oss - Hele jaar


Heb jij wel eens nagedacht over hoe een tafel gedekt moet worden? Of wat vroeger ‘normale’ tafelgewoontes waren? Dan is dit een tentoonstelling die je zeker moet zien. Ga terug in de tijd van de gedekte tafels van toen en zie hoe etiquette  door de jaren heen geëvolueerd is. Het gehele jaar door is tentoonstelling De Publiekshal in het gemeentehuis in Oss bezoeken.


Als foodie kun je dus niet om Brabant heen laten we maar zeggen. Dus verleg je culinaire grenzen. Het leven draait tenslotte om genieten. En als je dan in Brabant bent en net je tanden in een overheerlijke organic chicken yakitori bao pao salsa bun wilt zetten, vergeet dan niet om er een prachtige foodpic van te maken en ‘m te plaatsen onder #tripweb. Delen is lief!

Veel liefs,
Luus