7x Griezeligste Halloween evenementen in Nederland

31 oktober is het weer zover, Halloween. Het is al jaren een grote feestdag in Amerika en begint nu ook over te waaien naar Nederland. We zien op steeds plekken door het land spannende evenementen voor de échte fans van haunted houses, versierde pompoenen en spannende spookverhalen. Zin om te griezelen? Dit zijn de leukste events voor jong en oud.

Walibi Fright Nights | Biddinghuizen - Iedere vrijdag, zaterdag en zondag in oktober

Elk jaar in oktober verandert Walibi in een park vol enge figuren tijdens Halloween Fright Nights. Het is wellicht de meest bekende activiteit voor Halloween in Nederland. Gedurende de hele maand op worden op vrijdag, zaterdag en zondag je grootste nachtmerries werkelijkheid. Het park wordt in de avond omgetoverd tot een reallife horrorfilm met haunted houses en verschillende scarezones waar enge figuren rond lopen om jou de stuipen op het lijf te jagen.

Het gezicht van Fright Nights is de halloween-mascotte Eddie de horrorclown. Hij steelt de show met kleine voorstellingen én je kunt hem zelfs ontmoeten tijdens een van de meet- en greets, als je durft... De entreebewijzen voor de spookhuizen worden, naast het reguliere ticket, apart aangeschaft. Vind jij de enge decoraties en schrikmomenten al genoeg? Of ga jij alle spookhuizen langs? Kijk dan snel welke je dit jaar in het pretpark kunt vinden en reserveer hier alvast de kaarten.

Openingstijden:
De gehele maand oktober op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 10:00 en 23:00 uur

Entreeprijs:
Volwassenen: € 37,50 (exclusief toegang tot spookhuizen)

Halloween in Toverland | Sevenum - 17 t/m 27 oktober

Een ander attractiepark dat groots uitpakt tijdens Halloween is Toverland. Op zes avonden in oktober vinden de Halloween Nights plaats. Bereid je voor op spookachtige monsters en een spectaculaire eindshow. De avond begint met een enge parade, waarna de griezelige wezens zich verspreiden over het park, door de vijf verschillende scarezones, twee spookhuizen en een doolhof. Liever griezelen met het hele gezin? Niet alleen tijdens de Halloween Nights maar gedurende de gehele herfstvakantie hangt er overdag spanning in de lucht tijdens Halloween Days in Toverland. Ontdek hier welke extra Halloween-activiteiten er deze week voor kinderen plaats vinden.

Openingstijden:
17 t/m 20 en 27 oktober open tussen 10:00 en 23:00 uur.

Entreeprijs:
Volwassenen: €29,50
Kids van 90 t/m 120 cm: €22,-

Heksendoorn | Hellendoorn - Heel oktober

Familiepark Hellendoorn verandert ieder jaar rond Halloween in Heksendoorn. Kinderen tot en met 11 kunnen zichzelf omtoveren tot een griezel door verkleed en geschminkt naar het park te komen. Heksendoorn heeft spookhuizen, theathershows, het vernieuwde ‘HihaHeksenpad’ én meet-en greets met ‘opperheks’ Odelia. Kinderen kunnen zelf de spanning bepalen door ‘Odelia’s Toverstafje’, waarmee je enge figuren en heksen op afstand kunt houden. Op zaterdag 20 en 27 oktober is Heksendoorn ’s avonds geopend en is de sfeer nóg wat spannender, met als afsluiting een spectaculaire vuurwerkshow. Zin om te griezelen met het gezin? Je kunt naar Heksendoorn met een gezinsticket dat bestaat uit entree voor 4, 5 of 6 personen.

Openingstijden:
Heksendoorn is open van 10:00 tot 17.00 uur.
Heksendoornavonden zijn van 10.00 tot 20.00 uur.

Entreeprijs:
Gezinsticket: €16,50

Gezellig samen griezelen bij Center Parcs | Heel NL - 12 oktober t/m 4 november

Een weekend of midweek Halloween vieren met het hele gezin? Dat kan bij Center Parcs. Van 12 oktober tot en met 4 november staan de parken helemaal in het teken van de feestdag met activiteiten voor jong en oud. Oudere kinderen kunnen meelopen met een spannende Griezel Parade door het donkere park en dansen tijdens verschillende griezelfeestjes. Voor de jonge kids zijn er Halloween voorleesverhaaltjes, pompoen versier workshops en de Kids Halloween Parade. Écht eng wordt het nooit, maar een beetje spanning mag natuurlijk wel.  Doe met het hele gezin mee aan de Halloween Quiz Night en verblijf aan het eind van de dag in een van de gezellige Center Parcs cottages.

Openingstijden:
Non stop griezelen op:
12 oktober t/m 4 november

Entreeprijs:
Een 4 persoons ‘comfort cottage’ voor 2 nachten al vanaf €229,-

Halloween Night of Darkness | Beverwijk - 2 t/m 3 november

Dwars door Beverwijk kun je tijdens deze Night of Darkness de engste route van Nederland lopen. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 november belooft het een avond vol spanning, schrikmomenten en enge horrorverhalen, die tot leven komen, te worden! De ‘Freakshow route’ is al een angstaanjagende beleving op zich. De route loopt langs de twee verschillende Haunted Houses genaamd Haunted Fairytale Hotel en het tweede Inferno, 9 circles of Hell, met ieder een eigen thema. Tijdens de route zijn er, naast verschillende schrikelementen, op meerdere plekken hapjes en (bloederige) drankjes aanwezig. Durf jij het aan? Tickets inclusief spookhuizen vind je op de website.

Openingstijden:
Diverse tijdstippen

Entreeprijzen:
€ 19,50 per persoon

Horror movie-marathon | Heel NL - 27 oktober

Ga jij liever griezelen zonder achter nagezeten te worden door enge figuren? Dat kan tijdens de Halloween Horror Show in bioscopen door heel Nederland. In de nacht van 27 op 28 oktober vind er een voor de negende keer een nachtelijke horrormarathon plaats met vier huiveringwekkende films: He's Out There, Boarding School, Still/Born en The Lodgers. De films zijn geselecteerd door Mr. Horror, bekend filmmaker en horrorfilmexpert Jan Doense. De films bevatten voor elke horrorfan wat wils en hebben elke 15 minuten een pauze om even bij te komen, óf weg te rennen natuurlijk... Kijk gauw hier voor een deelnemende bioscoop in de buurt.

Openingstijden:
De movie-night duurt van 00.00 tot 06.21 uur

Entreeprijzen:
€ 25,- per persoon

De Halloween Run | Almere - 27 oktober

Voor wie gewone spookhuizen of horrorfilms niet genoeg zijn voor een snellere hartslag en klotsende oksels, is er de Halloween Run. Hier kun je al hardlopend door DoeMere en het centrum van Almere gruwelijke taferelen verwachten. Geen sportfanaat? Enge clowns, zombies en tal van andere schrikeffecten zorgen ervoor dat je wel weg móét rennen. Trek op 27 oktober je aller engste outfit en hardloopschoenen uit de kast en ren de spannendste 5 kilometer van het jaar! Meer informatie en het inschrijfformulier vindt je hier. Tip: er is ook een ‘Kidsrun’ met een ronde van 1 kilometer!

Openingstijden:
Kidsrun: 17.30 uur
Volwassenen: 19.30, 19.35, 19.40, 19.45 en 19.50 uur        

Entreeprijs:
Volwassenen: €15,-
Kids vanaf 4 jaar: €5.-

Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat Halloween niet meer weg te denken is uit ons land. Steeds meer mensen zoeken de spanning en horror op tijdens en rondom deze bijzondere feestdag. Waar en met wie vier jij dit jaar Halloween? Laat het ons weten via #tripweb

Veel liefs,
Iris

Dit blog is geschreven door onze gastblogger Iris Gerritsen.

Meer leesplezier ♥