De 3 leukste pluktuinen van Nederland

Gezond en bewust leven zijn termen die bijna niet meer weg te denken zijn op dit moment. Hedendaags worden we steeds bewuster van de producten die we binnen krijgen, want goed voor jezelf zorgen is belangrijk. Je kunt deze producten halen bij de markt om de hoek, maar is het niet veel leuker om hier een trip van te maken?

Persoonlijk ben ik echt een liefhebber van verse producten, je proeft gewoon dat de producten met liefde zijn gekweekt. Om jullie wegwijs te maken vind je in deze blog de leukste pluktuinen van Nederland. En vergis je niet, je kunt er zoveel meer doen dan alleen groente en fruit plukken!

Pluktuin Sprankenhof

De biologische pluktuin Sprankenhof is leuk voor allerlei leeftijden, er is namelijk van alles te doen. 
Je kunt hier interessante groente- en fruitsoorten te vinden in deze tuinen. Wat extra leuk is aan Sprankenhof is dat er kippen rondlopen, waarvan je de eieren mee naar huis mag nemen, maar dat is niet het enige. Er zijn zelfs  een aantal bijenkasten verspreid over de pluktuin. De honing die gemaakt is door de bijen is te koop in de gezellige winkel waar allerlei zelfgemaakte producten worden verkocht.

Imkers bij Sprankenhof
Om de hoek vind je de Loonse en Drunense Duinen. De perfecte plek om samen met je kids de middag af te sluiten. Sprankenhof is ook erg leerzaam voor de kids. Zo kunnen ze zien hoe de imkers te werk gaan met de bijen. Na dit leerzame moment kunnen ze hun energie kwijt in de Loonse en Drunense Duinen, dit ligt namelijk om de hoek. Ik zeg "ideaal!”

Dus kom naar het Sprankenhof om met een verse dosis geplukte vitamientjes weer terug te gaan naar huis.
“Wil je goed voorbereid op pad? Bekijk dan de pluktips op hun website: http://www.sprankenhof.com/

  • Tip: wist je dat je ook je eigen parfum kunt met de geplukte planten? En dat de kleinste een eigen kruidenlimonade kunnen maken? Volg zeker één van de workshops. Wanneer jij je eigen parfum aan het maken bent kunnen de kids ondertussen een eigen kruidenlimonade maken, zo heeft iedereen het naar zijn zin!

Locatie:
Schoorstraat 26A
5071 RA Udenhout
Website: http://www.sprankenhof.com/
 

Raspberry Maxx

Dit is toch wel mijn persoonlijke favoriet. Als je mij ergens blij mee kan maken zijn het wel frambozen, vooral ’s ochtends bij het ontbijt. Lekker zoet en een vrouwelijk kleurtje, dat is ook waar Rasperry Maxx voor staat.

Een roze wereld waar je wordt ondergedompeld in de ene frambozen ervaring naar de ander. Ook is Raspberry Maxx de enige plek waar de gezegdes door een roze bril kijken en op een roze wolk zitten werkelijkheid worden.

Bakworkshop
Steek je handen uit de mouw en doe mee aan een bakworkshop. Uiteraard staan hier de frambozen centraal

Culinaire hoogstandjes
Pak je me-time moment op het frambozenterras. Hier kun je kiezen uit allerlei smaakvolle gerechtjes. Van een gezonde frambozensalade tot een frambozencheesecake, ze hebben het allemaal! Lekker in combinatie met een gezond frambozen sapje natuurlijk, want als je er dan toch bent kan je je beter helemaal overgeven aan dit roze vriendje.

Frambozig souvenirtje 
Aan souvenirtjes voor het thuisfront geen gemis. Ze hebben een heuse souvenirwinkel met een breed assortiment. Van frambozen jam tot aan frambozen zeep. Dit frambozen walhalla kan niemand natuurlijk weerstaan.

Locatie:
Steenoven 28
5768 PK Meijel
Website: http://www.raspberry-maxx.nl/

Tuinen van weldadigheid

In Veenhuizen kun je de tuinen van Weldadigheid vinden. Een grote verzameling aan groenten, aardappelen, fruitsoorten, bloemen, kruiden en planten komt je tegemoet wanneer je door alle biologische tuinen wandelt.

Vergeten groenten
Deze pluktuin is vooral bijzonder omdat de vergeten groenten in het middelpunt staan. Vergeten groenten zijn groenten die mensen vroeger veel aten, maar tegenwoordig niet meer.
De Pastinaak, de Koolrabi en de Snijbiet zijn producten die hier onder vallen en ook worden verbouwd in de tuinen van Weldadigheid.

Geneeskruidentuin
Wanneer je je niet helemaal op en top fit voelt is het ook een aanrader om een kijkje te nemen in de tuinen. Er is namelijk een geneeskruidentuin te vinden. De kruiden die hier worden gekweekt zullen ervoor zorgen dat je je binnen de kortste keren weer zo fris als een hoentje voelt.

  • Tip: Mocht je samen met kids op pad zijn moet je ook zeker het fruitdoolhof niet vergeten. In dit doolhof waan je je zelf een weg tussen 80 verschillende soorten bessen door.

Locatie:
Hospitaallaan 48
9341 AH Veenhuizen
Website: https://detuinenvanweldadigheid.nl/

Ga er op uit met je picknickmand en gooi hem vol met gezonde producten! Zo kan je thuis heerlijk aan de slag voor een verrassende maaltijd.

Veel liefs,           
Wieske 

Over de blogger | Wieske

Ik ben Wieske Ridderbos, 26 jaar oud en in het dagelijkse leven kan je mij vinden in de mooie Brabantse stad Breda. Ik ben altijd benieuwd naar nieuwe steden, evenementen en restaurants. Ik neem jullie graag mee in de beleving die ik ervaar op al deze nieuwe en kei leuke locaties. 

Heb ik je met deze blog geïnspireerd? Wil je meer blogs van mij lezen? Bekijk dan mijn profiel