Tripwebreport | Uit je comfortzone op Solar Weekend Festival

Afgelopen weekend was het weer zover. Het leukste feestje van het jaar vond weer plaats en ik was erbij. Roermond stond een weekend lang in het teken van heel veel festivalgangers. Solar Weekend Festival, welkom terug! Ook dit jaar wilde ik het feestje niet overslaan. Dit keer heb ik gekozen om maar een dag te gaan. Een groot voordeel is dat mijn vriend maar een half uur van Roermond vandaan woont, dus na het festival ben ik zo thuis, ideaal!

Samen met mijn vriend Ramon, loop ik naar de plek waar de partybus op ons wacht. Overal zie ik heerlijke festival outfits. Vrouwen in luchtige jurkjes en mannen met korte broeken en gekleurde t-shirts. Om in de stemming te komen zet de buschauffeur een lekker muziekje op. Solar, here we come!

Na een korte wandeling komen we aan bij de ingang van het festival. Ik voel de festivalkriebels door mijn lijf heen gaan en ik wil zo snel mogelijk een dansje wagen in de zon. We zijn binnen! Op naar de munten en naar de eerste stage. De eerste stage is het meeting point met mijn vriendin Celine, die al vanaf donderdag aan het feesten is op de camping van Solar. #partygirl #deechtedieharder

Solar en vakantiegevoel

Met een drankje in ons hand staan we te wachten bij de stage genaamd The Barong Family. Het zwoele stemgeluid van Drake komt uit de speakers. Een prima start om het festival mee te beginnen. Ik krijg een appje van Celine dat de boot nu vertrekt. Aan de overkant van de plas kun je het campingterrein zien, super cool om al die tenten bij elkaar te zien. Solar is echt een festival dat je het gevoel geeft alsof je op vakantie bent. Herenigd met m’n vriendinnetje en de groep, gaan we nu echt het terrein verkennen.

Creatieve podiums

Struinend langs de kleine en grote podiums kijk ik mijn ogen uit. Wat is het toch heerlijk op Solar, de creativiteit straalt er van af en vooral de sfeer is heerlijk. We doen een dansje bij de Driehoek stage (mijn favoriete stage van Solar) en ik scoor daar nog even mijn waaier. Ik ben erg blij met deze waaier, het is mijn reddende engel in de hitte.

Na een stop bij de bar, stoppen we bij een DJ in een kas. De kas hangt vol met opblaasbare items. Het moment dat wij de kas instappen, vliegen spontaan de opblaasbare ballen en krokdillen langs onze oren. We gooien deze een paar keer naar elkaar over en lopen verder naar Funky Town. De stage is gemaakt van containers en er hangen overal slingers. Hier draaien ze heerlijke lounge muziek met een goede beat.

Met de flamingo op de foto

De voetjes gaan flink van de vloer. We zijn net kinderen in een speeltuin. Springen, swingen, klappen, we geven alle dansmoves die we in ons hebben.  Mijn zus, Gwen, heeft zich inmiddels ook toegevoegd aan de groep en komt met mijn eerste uitdaging. “Ik weet wat je kunt doen als uitdaging! Je moet een attribuut van iemand overnemen en ermee op de foto”, zegt ze enthousiast. “Als in eigenlijk vragen of ik zijn of haar leuke petje of zwemband mag hebben?” vraag ik nieuwsgierig.  “Ja!” zegt Gwen. Prima! Challenge accepted. De zoektocht is open. In de The Barong Family staat een meisje met een enorme flamingo zwemband. Die wil ik hebben! Ik vraag of ik met haar flamingo op de foto mag, waarop ze eigenlijk meteen zegt dat ik hem mag houden. Uitdaging 1 is geslaagd!

Stampen in een hardstyle/trap tent

Kort erna volgt mijn andere uitdaging. Celine komt met een wild idee. “Ga bij een stage staan, waar ze muziek draaien die jij echt niet leuk vindt.” Over uit mijn comfortzone gesproken. We struinen over het festival en komen bij een stage aan waar ze hardstyle/trap draaien. “Dit is de stage waar je gaat staan, totdat wij zeggen dat je mag gaan.” Zo gezegd, zo gedaan. Ik sta ongemakkelijk bij de stage en moet eigenlijk wel heel hard lachen. De festivalgangers gaan los op de muziek en tot overmaat van ramp begint er achter mij een enorme moshpit. Het enige wat ik denk is ‘help!’ Ramon lacht en roept in mijn oor “Selfie-tijd!”

Na ruim een uur lopen we weg bij de stage. Opgelucht en trots loop ik achter de groep aan. Uitdaging 2 is geslaagd! “Toch best lang volgehouden niet?” zeg ik tegen Ramon. “Super goed gedaan. Ik heb al een andere uitdaging voor je”, zegt ‘ie met een lach. Aan zijn lach te zien, weet ik dat deze laatste uitdaging me ver uit mijn comfortzone gaat halen. #slik

Tot overmaat van ramp begint er achter mij een enorme moshpit

Luus | 04 augustus 2018

Dansen met de DJ

We staan bij de Driehoek stage en Ramon vertelt me wat ik moet doen. “Kijk maar of dat het je lukt om het podium op te komen en een dansje te wagen bij de DJ”, zegt ‘ie met de grootste lach op zijn gezicht. Hij weet dat dit echt ver buiten mijn comfortzone is, omdat ik daar helemaal niet van houd en liever gezellig in de menigte dans. “En hoe ga ik dit aanpakken?” Als antwoord krijg ik een schouderklopje. “Geen idee schat, succes!” Honderd scenario’s spelen zich af in mijn hoofd. Mentaal zie ik mezelf dansen naast de DJ booth, terwijl ik een handtekening krijg op mijn arm en aan de bewakers ontsnap door middel van crowdsurfing. Hoe moet ik dit in hemelsnaam waar maken? Ik probeer mijn voeten te dwingen een stap te zetten in de richting van het podium. Maar in plaats dat ik vooruit kom, versteend mijn lichaam volledig. Bij iedere poging die mislukt zakt de moet me iets verder in de schoenen. Dit is misschien iets te ver uit mijn comfortzone. Voor nu blijft Luus met beide voeten op de grond en ver weg van het podium. Ik besluit dat ik er liever voor sta dan op. In de woorden van een beroemde rapper: “that’s just the way it is”.

Ondanks de hitte en een mislukte laatste uitdaging, heb ik het enorm naar mijn zin gehad. Solar is een fantastisch feestje waar creativiteit centraal staat. Daarnaast hangt er een relaxte sfeer waar iedereen elkaar laat zijn, wie ze zijn. Hier kan en mag alles, althans dat voelt dan zo. Uiteraard heb ik nog een aantal hoogtepunten die benoemt mogen worden, namelijk:

 

  • Driehoek stage (dansen is ook sporten)
  • Optreden van Ronnie Flex, met als hoogtepunt de nummers Energie en Omarm Me. #fangirl
  • De vele perenijsjes en raketjes (goed tegen de hitte en droge keel)
  • De beefnoodle salade #foodie
  • De plantenspuiter van Celine (die heeft ons door de warmte heen gered)

Volgend jaar bestaat Solar 15 jaar. Dit belooft één groot feest te worden. Ik heb besloten om volgend jaar zeker mijn plekje op de camping te bemachtigen. Mocht je nog twijfelen, ik kan je verzekeren dit wordt gegarandeerd één groot feest! Ben je er volgend jaar ook bij?

Veel liefs,
Luus

Meer leesplezier ♥