Wat? Wad! Cultureel eiland hoppen

Soms wordt het vergeten, maar Nederland heeft geweldige eilanden die zeker niet onder doen voor hun tropische neefjes en nichten. De Wadden zijn geweldig! Veel van deze eilanden horen bij de provincie Friesland en laat dit nou net dé locatie zijn van de Culturele Hoofdstad van 2018. Dit betekent een enorme dosis cultuur events, ook op de Wadden.

Workshops, festivals, muziek, theater, kunst. De Wadden zijn dit jaar de leukste vakantiebestemmingen van ons land. Gewoon lekker cultureel eiland hoppen dus, van event naar event van wad naar wad. Hoe leuk is dat! Om jouw cultuur liefhebbende hart op weg te helpen hebben wij een selectie gemaakt van de meest bijzondere cultuur events op Ameland en Terschelling.

De Taalkaravaan - Terschelling - 15 tm 24 juni 2018


Taal is de rode draad tijdens Culturele Hoofdstad 2018. Dat maakt de Taalkaravaan een event wat je niet mag missen. Het hele cultuurjaar reist het festival door heel Fryslân. In juni is de karavaan te vinden op de Wadden tijdens festival Oerol. Het programma bestaat uit een mix van beeldende kunst, theater, muziek, film en literatuur. De Taalkaravaan is steeds in beweging en past zich, als een ware troubadour, aan de omgeving aan. Reis jij mee met de taalkaravaan?

Vertelfestival Expeditie Ameland - 25 tm 27 mei 2018


Bezoek jij graag musea en ben jij gek op geschiedenis? Dan is het Vertelfestival zeker hét event om bij te wonen. Tijdens deze culturele expeditie kom je meer te weten over de geschiedenis van de dorpen op Ameland. Je bezoekt vier musea die ieder op eigen manier het verhaal van Ameland vertellen. Trek de wandelschoenen maar aan voor een expeditie anders.


Dus trek je slippers aan, ga met je voetjes van de vloer in het zand en snuif naast de zilte zeelucht ook een flinke dosis cultuur op de Wadden.

Veel Liefs,
Luus