Het thuis van Mondriaan

In het hart van Amersfoort, aan de Kortegracht 11, werd 145 jaar geleden Pieter Cornelis Mondriaan geboren. Zoon van een onderwijzer. Grondlegger van de abstracte kunst. Een van de beroemdste kunstenaars ter wereld. Vandaag de dag vertelt het geboortehuis van Mondriaan het begin van zijn bijzondere leven.

In het Mondriaanhuis leer je deze eigenzinnige man kennen door met verrassende audiovisuele technieken in het hoofd van de kunstenaar te kruipen. Voel je na deze ontdekkingstocht de inspiratie omhoog borrelen? Laat je innerlijke artiest ontwaken en ga in de weer met de verfkwast om zo je eigen masterpiece te creëren in het Doe-het-zelf atelier.

Hotspots in Amersfoort.

Excentriek & spannend: ontdek De Nieuwe Stad

Net buiten het historische centrum transformeert Amersfoort tot een rauwe plek vol creativiteit. Dit voormalige industriegebied aan de Eemhaven was vroeger het thuis van onder andere de Prodentfabriek en de oude zeepfabriek. De eens verlaten gebouwen hebben een nieuw leven gekregen als De Nieuwe Stad.

De Nieuwe stad is een excentrieke en spannende plek waar vaak super leuke en originele festivals en events te vinden zijn! Ga op ontdekking langs authentieke winkeltjes, exposities en ambachtelijke bedrijven, via hofjes en plantsoenen. Leuk om te weten: er is iedere vrijdag een rondleiding door De Nieuwe Stad. Zo leer je het verhaal achter deze creatieve broedplaats kennen.

Onze Lieve Vrouwetoren met regenboog roze

Onze lieve vrouwetoren.

Het middelpunt van Amersfoort.

De droom van iedere fotograaf.

Wandel door de betoverende binnenstad

Kunsthal KAdE

Kunst in KAdE.

Hedendaags en eigentijds. 

De nieuwe stad Amersfoort

Hip in een industrieel jasje.

De Nieuwe Stad is een creatieve hotspot!

Mondriaanhuis

Gek op Mondriaan.

Amersfoort is een eerbetoon aan Mondriaan.