Amersfoort. Picture perfect.

De meest fotogenieke stad van Nederland

De Onze Lieve Vrouwetoren. Kunsthal KAdE. Dierenpark Amersfoort. Een van dé leukste sinterklaassteden van Nederland. Amersfoort is een culturele en historische stad en een absolute een must-see voor citytrippers. De beleving begint al wanneer je de stad binnenloopt door de indrukwekkende Koppelpoort. De hele binnenstad ademt een rijke historie, alsof de tijd heeft stilgestaan. Eeuwenoude pakhuizen en muurhuizen worden dit najaar verlicht door honderden lichtjes. Vergeet vooral niet om je camera mee te nemen, want Amersfoort is de meest fotogenieke stad van Nederland. Tip: heb jij een passie voor fotografie? Wandel dan de Fotoroute. Deze route brengt je in ruim een uur langs de mooiste plekjes van Amersfoort. 

Het thuis van Mondriaan

In het hart van Amersfoort, aan de Kortegracht 11, werd 145 jaar geleden Pieter Cornelis Mondriaan geboren. Zoon van een onderwijzer. Grondlegger van de abstracte kunst. Een van de beroemdste kunstenaars ter wereld. Vandaag de dag vertelt het geboortehuis van Mondriaan het begin van zijn bijzondere leven.

In het Mondriaanhuis leer je deze eigenzinnige man kennen door met verrassende audiovisuele technieken in het hoofd van de kunstenaar te kruipen. Voel je na deze ontdekkingstocht de inspiratie omhoog borrelen? Laat je innerlijke artiest ontwaken en ga in de weer met de verfkwast om zo je eigen masterpiece te creëren in het Doe-het-zelf atelier.

Winterse hotspots in Amersfoort.

Excentriek & spannend: ontdek De Nieuwe Stad

Net buiten het historische centrum transformeert Amersfoort tot een rauwe plek vol creativiteit. Dit voormalige industriegebied aan de Eemhaven was vroeger het thuis van onder andere de Prodentfabriek en de oude zeepfabriek. De eens verlaten gebouwen hebben een nieuw leven gekregen als De Nieuwe Stad.

De Nieuwe stad is een excentrieke en spannende plek waar vaak super leuke en originele festivals en events te vinden zijn! Ga op ontdekking langs authentieke winkeltjes, exposities en ambachtelijke bedrijven, via hofjes en plantsoenen. Leuk om te weten: er is iedere vrijdag een rondleiding door De Nieuwe Stad. Zo leer je het verhaal achter deze creatieve broedplaats kennen.

Gek op Mondriaan.

Amersfoort is een eerbetoon aan Mondriaan

De droom van iedere fotograaf.

Wandel door de betoverende binnenstad

Amersfoort Sinterklaasstad

Sinterklaasstad Amersfoort.

Bezoek de pieten in de pakjestoren en stop de Sint in zijn slaapkamer.

De nieuwe stad Amersfoort

Hip in een industrieel jasje.

De Nieuwe Stad is een creatieve hotspot!

Amersfoort binnenstad herfst winter

Terug in de tijd.

Dit najaar wordt Amersfoort gehuld in lichtjes.