Den Bosch. Hoofdstad voor lekkerbekken.

Genieten met volle teugen

Een warme dag. De terrasjes zitten vol en overal hoor je gezellig geroezemoes en klinkende glazen. Zo klinkt Den Bosch. Misschien wel de meest bourgondische stad van Nederland. Hier zak je door in bruine kroegjes en eer je de gekte van het carnaval. Vaar in een bootje langs middeleeuwse panden over de Binnendieze van Den Bosch. Geniet van een verkoelend speciaalbiertje en zet je tanden in de lokale guilty pleasure: de enige echte Bossche bol. Ook leuk om te weten: vanuit de binnenstad loop je binnen een paar minuten naar Het Bossche broek. Voorbij de stadswallen vind je dit mooie natuurgebied, perfect voor een zomerse wandeling!

Experimenteel en creatief: de Tramkade

Vroeger stond er op de spoorzone van Den Bosch een grote Mengvoederfabriek. Vandaag de dag is dit terrein getransformeerd tot een experimentele en hippe hotspot: de Tramkade. Je voelt hier de creatieve vrijheid. Het terrein is het perfecte toneel voor de vetste feestjes die allemaal net even anders zijn dan normaal.

Maar op de Tramkade vind je meer dan alleen hippe feestjes. In het Werkwarenhuis kun je heerlijk eten, drinken en winkelen in een roze fabriek tussen de sociaal duurzame designcollectie van Social Label. Brouw je eigen biertje bij Brouwcafé de Vaart. Dus als jij cultuur en creativiteit kan waarderen, dan hoort de Tramkade bij de must-sees voor jouw citytrip naar Den Bosch!

Hotspots in Den Bosch.

Bosch borrelen

Terrasjes. Hét toverwoord van Den Bosch. Uit eten doe je op z’n best in de Korte Putstraat. Deze culinaire straat heeft meer dan 15(!) bistro’s, restaurants, barretjes en cafés. Ben je met je geliefde in Den Bosch? Voeg dan een beetje romantiek toe aan jullie diner door erna te borrelen in de wijk Uilenburg.

Loop met een ijsje als toetje samen door smalle straatjes en grachtjes omringd door panden met gevel gedichten. De wijk Uilenburg is ook de opstapplaats voor een boottochtje over de Binnendieze. Met zijn tweeën dobber je dan over de historische kanaaltjes van Den Bosch. Als dat niet romantisch is! 

Terrassen tot in de late uurtjes.

Den Bosch is een geweldige terrasstad. Plof vooral even neer in de Uilenburg, daar is het super gezellig. 

Creatieve industrie.

De Tramkade is lekker anders! Een leuke afwisseling tussen de historie in het hart van Den Bosch en de vernieuwende Spoorzone 

Bosche bol.

Mag niet worden overgeslagen natuurlijk. De enige echte vind je bij Jan de Groot!

Rondje Binnendieze.

Vaar over de Binnendieze en leer alles over Bossche historie

Iets lekkers aan het licht brengen.

Een verrassing op je bord? Schuif dan eens aan bij een van de gezellige restaurants in de Korte Putstraat!