's-Hertogenbosch is cultuurstad van het zuiden.

Experimenteel en creatief: de Tramkade

Vroeger stond er op de spoorzone van Den Bosch een grote Mengvoederfabriek. Vandaag de dag is dit terrein getransformeerd tot een experimentele en hippe hotspot: de Tramkade. Je voelt hier de creatieve vrijheid. Het terrein is het perfecte toneel voor de leukste feestjes die allemaal net even anders zijn dan normaal.

Maar op de Tramkade vind je meer dan alleen hippe feestjes. In het Werkwarenhuis kun je heerlijk eten, drinken en winkelen in een roze fabriek tussen de sociaal duurzame designcollectie van Social Label. Brouw je eigen biertje bij Brouwcafé de Vaart. Als jij cultuur en creativiteit kan waarderen, dan hoort de Tramkade bij de must-sees voor jouw citytrip naar Den Bosch!

Hotspots in Den Bosch.

Romantisch Bosch borrelen

Terrasjes. Hét toverwoord van Den Bosch. Ook Bosschenaren trekken massaal naar de terrassen wanneer de zon weer schijnt. Uit eten doe je op z’n best in de Korte Putstraat. Deze culinaire straat heeft meer dan 15(!) bistro’s, restaurants, barretjes en cafés. Ben je met je partner in Den Bosch? Voeg dan een beetje romantiek toe aan jullie diner door erna nog te borrelen in de wijk Uilenburg.

In Den Bosch is er niets lekkerders dan met een gevulde buik na een geslaagd diner nog even te struinen door de smalle straatjes. Je loopt langs verlichte grachtjes omringd door panden met gevel gedichten. Om jouw bezoek aan Den Bosch ultiem romantisch te maken, plak je er gewoon een extra dag aan vast. Heerlijk samen wakker worden in een van de boutique hotelletjes met als kersje op de culinaire taart een ontbijt op bed.

Bijzondere boetiekjes walhalla.

Den Bosch zit er vol mee. Check bijdoorbeeld Oerwoud. Daar koop je planten, vintage en duurzame gifts en drink je een kopje organische thee.

Musea in Den Bosch

Kunstzinnige cultuur in Bossche musea.

Veel mensen zouden het niet verwachten, maar Den Bosch heeft een rijke kunst geschiedenis. Perfect voor een dagje museum.

Creatieve industrie.

De Tramkade is lekker anders! Een leuke afwisseling tussen de historie in het hart van Den Bosch en de vernieuwende Spoorzone.

Sint Jan Den Bosch

Kathedraal Sint Jan.

De Sint Jan is een icoon van Den Bosch, een van Nederlands mooiste kathedralen.

Buurt Den Bosch

Lekkerste lunch.

Als culinaire 'it' bestemming zit Den Bosch natuurlijk prop vol met de 'gaafste' lunchtentjes.