Den Bosch. Culinaire hoofdstad.

Genieten met volle teugen

Een frisse najaarsdag. De warmtelampen gloeien en de terrasjes zitten vol. Overal hoor je gezellig geroezemoes en klinkende glazen. Zo klinkt Den Bosch. Misschien wel de meest bourgondische stad van Nederland. Hier zak je door in bruine kroegjes en eer je de gekte van het carnaval. Vaar in een bootje langs middeleeuwse panden over de Binnendieze van Den Bosch. Geniet van een verkoelend speciaalbiertje en zet je tanden in de lokale guilty pleasure: de enige echte Bossche bol. Ook leuk om te weten: vanuit de binnenstad loop je binnen een paar minuten naar Het Bossche broek. Voorbij de stadswallen vind je dit mooie natuurgebied, perfect voor een winterse wandeling.

Experimenteel en creatief: de Tramkade

Vroeger stond er op de spoorzone van Den Bosch een grote Mengvoederfabriek. Vandaag de dag is dit terrein getransformeerd tot een experimentele en hippe hotspot: de Tramkade. Je voelt hier de creatieve vrijheid. Het terrein is het perfecte toneel voor de leukste feestjes die allemaal net even anders zijn dan normaal.

Maar op de Tramkade vind je meer dan alleen hippe feestjes. In het Werkwarenhuis kun je heerlijk eten, drinken en winkelen in een roze fabriek tussen de sociaal duurzame designcollectie van Social Label. Brouw je eigen biertje bij Brouwcafé de Vaart. Als jij cultuur en creativiteit kan waarderen, dan hoort de Tramkade bij de must-sees voor jouw citytrip naar Den Bosch!

Hotspots in Den Bosch.

Romantisch Bosch borrelen

Terrasjes. Hét toverwoord van Den Bosch. Zelfs in het najaar zijn de Bosschenaren niet weg te slaan van de terrassen. Dat doen ze dan wel, geheel in stijl onder de warme gloed van de warmtelamp. Uit eten doe je op z’n best in de Korte Putstraat. Deze culinaire straat heeft meer dan 15(!) bistro’s, restaurants, barretjes en cafés. Ben je met je partner in Den Bosch? Voeg dan een beetje romantiek toe aan jullie diner door erna nog te borrelen in de wijk Uilenburg.

In Den Bosch is er niets lekkerders dan met een gevulde buik na een geslaagd diner nog even te struinen door de smalle straatjes. Je loopt langs verlichte grachtjes omringd door panden met gevel gedichten. Om jouw bezoek aan Den Bosch ultiem romantisch te maken, plak je er gewoon een extra dag aan vast. Heerlijk samen wakker worden in een van de boutique hotelletjes met als kersje op de culinaire taart een ontbijt op bed.

Bijzondere boetiekjes walhalla.

Den Bosch zit er vol mee. Check bijdoorbeeld Oerwoud. Daar koop je planten, vintage en duurzame gifts en drink je een kopje organische thee.

Musea in Den Bosch

Kunstzinnige cultuur in Bossche musea.

Veel mensen zouden het niet verwachten, maar Den Bosch heeft een rijke kunst geschiedenis. Perfect voor een dagje museum.

Creatieve industrie.

De Tramkade is lekker anders! Een leuke afwisseling tussen de historie in het hart van Den Bosch en de vernieuwende Spoorzone.

Sint Jan Kerk Den Bosch

Winterse Sint Jan.

De Sint Jan is een icoon van Den Bosch, een van Nederlands mooiste kathedralen.

Buurt Den Bosch

Lekkerste lunch.

Als culinaire 'it' bestemming zit Den Bosch natuurlijk prop vol met de 'gaafste' lunchtentjes.