Rijk van buiten en van binnen

Wist je dat Doesburg meer dan 150 historische monumenten rijk is? Veel van deze monumenten zijn gevuld met een inhoud die wellicht nog kostbaarder de kenmerkende gevels aan de buitenkant. Neem bijvoorbeeld het Lalique Museum. Daar worden de mooiste glaswerken en juwelen ten toon worden gesteld. Ontworpen door niemand minder dan René Lalique. De Da Vinci van deze verfijnde kunstvorm.

Een paar deuren verder vind je het vloeibare goud van Doesburg: mosterd! In Doesburg wordt al sinds 1457 grove mosterd gemaakt en verhandeld in de Doesburgsche Mosterdfabriek. Gek op verhalen? Ontdek Doesburg dan wandelend samen met een lokale gids. Deze vertelt je alles over de rijke Hanze geschiedenis van de stad.

Cultuur snuiven op zondag

Cultuurliefhebbers opgelet! Iedere eerste zondag van de maand ben je helemaal op je plek in Doesburg. Maandelijks organiseert deze Hanzestad de beroemde culturele zondag. Een unieke route neemt je mee door het hart van Doesburg langs de meest bijzondere kunstateliers, galerieën, musea en muziekpodia.

Ontdek oude ambachten, geniet van een authentiek Doesburgse lekkernij zoals mosterdsoep en swing mee op het geluid van de leukste zondag van de maand. Waar wacht je nog op? Zet het in je agenda! De culturele zondag vindt altijd plaats op de 1ste zondag van de maand van 12:00 tot 17:00 uur.

Montemarte Markt in Doesburg

Montemarte Markt. Vintage als in Parijs.

Ieder seizoen vindt er een Doesburg een brocante vintage markt plaats. Vernoemd naar de gelijknamige kunstzinnige Parijse wijk.

Of je mosterd lust!

In het Hanzestadje Doesburg staat wel een heel uniek fabriekje. Dit fabriekje maakt sinds 1457 mosterd nog steeds volgens eeuwenoud recept.

Grand Cafe Arsenaal 1309

Grandcafé in Arsenaal 1309.

In het historische pand van Arsenaal 1309 is heel veel te beleven. Je pakt er een filmpje mee, bezoekt de whiskeywinkel of schuift aan voor de lunch.

De Da Vinci van het glaswerk.

Bewonder de mooiste glaswerken en juwelen in het Lalique Museum.

Stadsbierhuys De Waag

Oudste restaurant van Nederland.

Met ruim 500 jaar op de teller rijpt dit restaurant in sfeer, zoals een goede wijn in het vat. Authenticiteit en historie op en top.