Doesburg. Terug in de tijd.

Culturele Hanzestad van Nederland

Weet jij wat er op de grens van de Achterhoek, de Veluwe en de Liemers ligt? Daar vind je de Hanzestad Doesburg. Een stad met grote historische rijkdom, pal aan de IJssel. Hier dwaal je uren lang door kronkelende straatjes vol bijzondere winkeltjes in eeuwenoude panden. De stad dateert terug tot aan de 13e eeuw. Zo lang mag Doesburg zichzelf al een stad noemen. Dat Doesburg vele eeuwen heeft mogen zien voel je vandaag de dag nog steeds in de middeleeuwse sfeer die overal te vinden is.  

Rijk van buiten en van binnen

Wist je dat Doesburg meer dan 150 historische monumenten rijk is? Veel van deze monumenten zijn gevuld met een inhoud die wellicht nog kostbaarder de kenmerkende gevels aan de buitenkant. Neem bijvoorbeeld het Lalique Museum. Daar worden de mooiste glaswerken en juwelen ten toon worden gesteld. Ontworpen door niemand minder dan René Lalique. De Da Vinci van deze verfijnde kunstvorm.

Een paar deuren verder vind je het vloeibare goud van Doesburg: mosterd! In Doesburg wordt al sinds 1457 grove mosterd gemaakt en verhandeld in de Doesburgsche Mosterdfabriek. Gek op verhalen? Ontdek Doesburg dan wandelend samen met een lokale gids. Deze vertelt je alles over de rijke Hanze geschiedenis van de stad.

Cultuur snuiven op zondag

Cultuurliefhebbers opgelet! Iedere eerste zondag van de maand ben je helemaal op je plek in Doesburg. Maandelijks organiseert deze Hanzestad de beroemde culturele zondag. Een unieke route neemt je mee door het hart van Doesburg langs de meest bijzondere kunstateliers, galerieën, musea en muziekpodia.

Ontdek oude ambachten, geniet van een authentiek Doesburgse lekkernij zoals mosterdsoep en swing mee op het geluid van de leukste zondag van de maand. Waar wacht je nog op? Zet het in je agenda!

Het Arsenaal 1309

Een stadshart hoort te kloppen. Daarom is er in het Arsenaal 1309 heel veel te beleven. Je pakt er een filmpje mee, bezoekt de whiskeywinkel of slurpt er wijntjes tijdens een proeverij. 

Of je mosterd lust!

In het Hanzestadje Doesburg staat wel een heel uniek fabriekje. Dit fabriekje maakt sinds 1457 mosterd nog steeds volgens eeuwenoud recept.

De Da Vinci van het glaswerk.

Bewonder de mooiste glaswerken en juwelen in het Lalique Museum

Rondje Doesburg.

Hoor de verhalen van de Hanzestad terwijl je al wiegend wordt voortgetrokken door prachtige Fjord paarden. 

Hanzefeest!

500 vrijwiliggers in middeleeuwse outfits. Dat zijn de jaarlijkse Hanzefeesten in Doesburg.