Eindhoven = Design

Eindhoven bruist van de design! Eindhoven mag zich met recht de designhoofstad van Nederland noemen vanwege de Design Academy Eindhoven (DAE) én de wereldberoemde Dutch Design Week (DDW) als grootste designevenement van Noord-Europa.

Vanwege de Design Academy Eindhoven zijn vele talentvolle designers gevestigd in Eindhoven en dat zie je terug in de stad. Daarnaast zijn er gedurende het hele jaar speciale thema tours, design in de openbare ruimte en exposities in designstudio’s. Kom naar Eindhoven en ontdek de designhoofdstad van Nederland!

Internationale erkenning

Met een uitgebreide selectie aan hotspots, highlights, events en andere activiteiten leer je binnen no time de design hoofdstad van Nederland kennen. Kom winkelen en eten in de binnenstad, bezoek het industriële Strijp-S of duik eens één van de andere stadsdelen in.

Ontdek de Eindhoven vibe, binnen én buiten de gebaande paden. Laat je inspireren door internationale media, zoals The New York Times, die MU, Ketelhuis, Urban Shopper, Yksi Expo en Brouwerij het Veem als must-visits in Eindhoven omschreef.

Moderne kunst.

Houd jij van out-of-the-box denken? Bezoek dan de exposities in het Van Abbemuseum

Prachtig industrieel erfgoed.

Het bruisende hart van Strijp-S. In deze creatieve industrie zone is altijd wat te beleven!

Dommelgebied

Dwaal door het Dommelgebied.

Het NRE terrein, een plek waar wonen, werken en cultuur op creatieve manieren samenkomen. 

Piet Hein Eek.

Ooit was het de werkplaats van Philips, waar onderdelen voor radio's en televisies werden gemaakt. Nu is het de werkplaats van internationaal befaamde ontwerper Piet Hein Eek. 

Downtown Gourmet Market in Eindhoven

Taste of cultures.

In het centrum van Eindhoven komen tientallen culturen samen in de Downtown Gourmet Market. Een permanent cultureel foodtruck feestje.