Flevoland. Man-made in Holland.

's Werelds grootste polder

Zes meter onder zeeniveau vind je een uniek gebied met een bijzondere geschiedenis. Prachtige nieuwe natuur en ruimte voor inspirerende kunst en architectuur. Grondlegger Cornelis Lely maakte zich in 1891 onsterfelijk met zijn plannen voor de inpoldering van de toenmalige Zuiderzee. Duizenden arbeiders begonnen aan het zware handwerk van de inpoldering. Het resultaat: Flevoland. Een door dijken omringd gebied vol verrassingen.

Nu te doen in Flevoland

Een nieuwe wildernis

Door de jaren is er Flevoland een nieuwe wildernis ontstaan. In de Oostvaardersplassen bevind je je in het grootste wetlandnatuurgebied van Nederland. Kuddes herten, paarden en runderen gaan hun eigen gang in de uitgestrekte natuur.

Ga op pad met de boswachter. Kom oog in oog met Konikpaarden en geniet van een duizend hectare groot stiltegebied de Stille Kern. Ken jij Nederland's meest geroemde natuurdocumentaire De Nieuwe Wildernis? Ja. Dat is Flevoland.  

Als een vis in het water

Met de meest afwisselende vaargebieden is Flevoland een Mekka voor watersport-liefhebbers. Varen, zeilen en ook voor extremere watersporten zoals flyboarden, windsurfen, waterskieën en wakeboarden is Flevoland the place to be.

Het mag duidelijk zijn dat Flevoland is een echt waterland is. Net naast het strand van Almere vindt je het de theaterarena Vis à Vis inclusief hippe buitenbar en energieneutraal restaurant. Dit jaar speelt hier de voorstelling MARE. Een toneelstuk dat zich afspeelt in een waterbasin.

Wind in de zeilen.

Regatta in Almere 

Op blote voeten in het zand.

Almerestrand omgetoverd in Festival Zand 

Hangloose in de polder.

Lekker windsurfen? Ga naar het surfstrand Almere Haven!

Wildsafari.

Spot de kuddes grote grazers in Horsterwold

Alleen voor daredevils.

Zie jij jezelf al gaan?