Flevoland. Man-made in Holland.

's Werelds grootste polder

Zes meter onder zeeniveau vind je een uniek gebied met een bijzondere geschiedenis. Prachtige nieuwe natuur en ruimte voor inspirerende kunst en architectuur. Grondlegger Cornelis Lely maakte zich in 1891 onsterfelijk met zijn plannen voor de inpoldering van de toenmalige Zuiderzee. Duizenden arbeiders begonnen aan het zware handwerk van de inpoldering. Het resultaat: Flevoland. Een door dijken omringd gebied vol verrassingen.

Nu te doen in Flevoland

Een nieuwe wildernis

Door de jaren is er Flevoland een nieuwe wildernis ontstaan. In de Oostvaardersplassen bevind je je in het grootste wetlandnatuurgebied van Nederland. Kuddes herten, paarden en runderen gaan hun eigen gang in de uitgestrekte natuur.

Ga op pad met de boswachter. Kom oog in oog met Konikpaarden en geniet van een duizend hectare groot stiltegebied de Stille Kern. Ken jij de geroemde natuurdocumentaire De Nieuwe Wildernis? Ja. Dat is Flevoland.  

Flevoland Winterland.

Dit jaar veranderen dorpjes en steden in heel Flevoland in kleine pop-up winterparadijzen. In Zeewolde vind je in het centrum een grote schaatsbaan van 18 december 2018 t/m 5 januari 2019. De kerstsfeer vind in dit dorp een hoogtepunt op 23 december, wanneer het eerste kerstfestijn ooit plaatsvindt. Rondom het kerkplein staat een kerstmarkt, er is een lampionnenoptocht voor de allerkleinsten, een winterconcert op het ijs en zelfs de kerstman komt op zijn slee langs.

Aan de andere kant van Flevoland hult ook het dorpje Urk zich in Wintersferen. Op 23 en 24 november 2018 gaat Urk 100 jaar terug in de tijd. Door heel Urk wandelen figuranten uit het jaar 1908. Tijdens het evenement kom je historische figuren als Cornelis Lely tegen en ben je getuige van het bouwen van de dijk, de invloed van de inpoldering op het onderwijs en natuurlijk de vele bewoners die zich in authentieke klederdracht steken.

 

Hosterwold in Flevoland natuurgebied

Wakker worden in de Horsterwold.

Spot de kuddes grote grazers in Horsterwold, terwijl je wandelt door dit 'nieuwe' stukje natuur.

Bierfabriek in Almere

De Bierfabriek.

In hartje almere kunnen mannen hun innerlijke carnivoor loslaten. De Bierfabriek is een brouwerij en BBQ-restaurant in een. 

Urk in Wintersferen 2018

Urk in Wintersferen.

Op 23 en 24 november 2018 stapt Urk zo'n 100 jaar terug in de tijd. 

Almere Jungle

Almere Jungle.

Breng dit najaar een bezoekje aan de tropische Jungle. Leuk voor met de kinderen!

Indisch Veerhuys Almere

Hotspot: Het Indisch Veerhuys.

Zin in een culinair tripje Indonesie? Wij tippen Het Indisch Veerhuys. Echt het lekkerste Indonesische maaltje dat je ooit zult eten.