Om je bord bij af te likken.

In Harderwijk weten ze wat lekker eten is. Deze ‘heerlijke’ stad aan het water heeft een overvloed aan chique restaurants, hippe brasserieën en wereldse barretjes. Hier maken ze je stoutste culinaire dromen waar! Op de Vischmarkt, het culinaire plein van Harderwijk, vind je niet een maar twee Michelinsterren restaurants.

In restaurant Basiliek bereidt sterrenchef Rik dagelijks de mooiste kunstwerkjes op een bord. Helemaal bereid met eerlijke producten van lokale boeren uit de regio. Liever casual? Ga dan lekker picknicken op het stadsstrand. Genieten met de voetjes in het zand. 

Aan de (bos) rand van de Veluwe...

Harderwijk ligt aan de rand van de Veluwe. Een schitterend natuurgebied waar je eindeloos kunt wandelen over verharde en onverharde paden. In het voorjaar komen langzaam de planten, bloemen en dieren weer tot leven. Kleuren en geuren verspreiden zich over het landoppervlak. Het zonnetje verwarmd de aarde en zegt de winter gedag. 

Tijdens je wandeling is de kans groot dat je de Nederlandse Big 5 tegenkomt. De vos, de das, het ree, het wild zwijn en het edelhert. Het dichts bij Harderwijk ligt Natuurgebied Delta Schuitenbeek, tussen Nulde en Nijkerkersluis. Dit gebied is een thuishaven voor verschillende watervogels en planten. 

Veluwe Natuurgebied in Nederland

De Veluwe als achtertuin.

Maak heerlijke najaarswandelingen in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. 

Escaperoom

Binnenpret in een Escaperoom.

Een van de top escaperooms van Nederland met 3 kamers, waaronder een escaperoom voor kinderen!

Molen de Hoop

Kaf van het koren scheiden.

Molen de Hoop is een authentieke stellingmolen uit 1778 die nog steeds als korenmolen in gebruik is. 

Tutze Harderwijk

Kleine woonboetiekjes.

Harderwijk zit er vol mee. Neem bijvoorbeeld Tutze en Goodies by Tamara, interieurboetiekjes met de mooiste woonaccesoires en meubels. 

Walhalla Beachclub

Het Wolderwijd ligt aan je voeten.

Het gehele jaar geopend. Dat is de relaxte strandtent Walhalla.