Harderwijk. Beachwalhalla voor foodies.

Een (water)rijk verleden...

Het geluid van bedrijvigheid klinkt al vroeg in de haven van Harderwijk. Kooplieden laden hun schepen vol handelswaar als zoutzakken, vis, bier, granen en pelzen. Een typische dag in het 14e -eeuwse Harderwijk. Ooit lag deze stad aan de woeste Zuiderzee. Het was onderdeel van de Duitse Hanze. Dit handelsverbond beschermde de handel over zee tegen piraten en corrupte landsheren. Het was een gouden periode. Vandaag zijn er in Harderwijk nog veel sporen terug te vinden van deze indrukwekkende tijd. Duik jij graag in de geschiedenis?

Om je bord bij af te likken

In Harderwijk weten ze wat lekker eten is. Deze ‘heerlijke’ stad aan het water heeft een overvloed aan chique restaurants, hippe brasserieën en wereldse barretjes. Hier maken ze je stoutste culinaire dromen waar! Op de Vischmarkt, het culinaire plein van Harderwijk, vind je niet een maar twee Michelinsterren restaurants.

In restaurant Basiliek bereidt sterrenchef Rik dagelijks de mooiste kunstwerkjes op een bord. Helemaal bereid met eerlijke producten van lokale boeren uit de regio. Liever casual? Ga dan lekker picknicken op het stadsstrand. Genieten met de voetjes in het zand. 

Pootjebaden in de Wolderwijd

Harderwijk is onlosmakelijk verbonden met het water. En dat komt overal in terug. Van het stadstrand aan het Veluwemeer tot aan de vissersbootjes in de haven. Dus ga varen! Huur een motorbootje, kruip tegen je geliefde aan en zie hoe de zon in de Wolderwijd zakt.

Niet zo’n zin in al die romantiek? Trek dan je wetsuit maar aan. Op strand Horst trotseren dare devils wind en golven tijdens een lesje kitesurfen. Glijdend over het wilde water. Zo voel je pas echt dat je leeft!

Foodtruckje hoppen

Bij Foodtruckfestival Blije Bietjes

Paars pareltje

Een bloeiende heide in het Veluwebos 

https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/nl/

Een shotje adrenaline

Durf jij te kiten op het Veluwemeer?

Omdat vis moet zwemmen

Proef de passie bij wijnbar Klein Parijs 

Beachlife

Chillen bij het stadsstrand van Harderwijk