Het Groene Hart. Met je voeten in de polders.

Van koe-tot-kaas in het Groene Hart

Op een half uurtje van de Randstad ligt het Groene Hart van Holland. Hier ontsnap je aan de dagelijkse hectiek door diep in het groen duiken. Huur een Volkswagen busje en tour langs uitgestrekte weiden, veengebieden en schitterende plassen. Stop onderweg vooral bij een boerenland marktje en sla de lekkerste huisgemaakte kaasjes, wijn en jams in voor een winterpicknick tussen de koeien!

Van kaasvallei naar de tropen

Ben jij gek op alles wat met kaas te maken heeft? In het Groene Hart vind je de Cheesevalley. Leer het verhaal van koe-tot-kaas in de Kaasexperience in Woerden of bezoek de kaasmarkten en de kaasmusea.

Ben jij gek op dieren? Dan is Avifauna echt een aanrader. In dit dierenpark waan je je even ver van het boerenland tussen de vrolijk tjirpende vogels in de tropen. Sta oog in oog met de kleurrijke Australische Lori papagaaien en voer ze kopjes nectar. 

Romeinen, heksen en buitenlui

Zin om de geschiedenis in te duiken? Beleef de wereld van de Prehistorie en de Romeinse tijd in het Archeon in Alphen aan den Rijn. Van de eerste boeren in de bronstijd tot aan Romeinse badhuizen. Dankzij de vele figuranten in het park komt de geschiedenis echt tot leven.

Van heinde en verre kwamen mensen in de 16e eeuw naar de originele Waag in Oudewater om aan te tonen dat ze geen heks waren. Houd jij wel een beetje van hekserij? Laat je dan wegen op de beroemde heksen weegschaal in museum de Heksenwaag. Zo weet jij voor eens en altijd of je eigenlijk een heks bent.  

Ze hebben er kaas van gegeten.

Beleef de Kaasexperience in Woerden. Of sluit je aan bij de open aanschuifdagen van Booij Kaasmakers. Doe maar wat brie bij die wijn!

Sprookjeskasteel de haar in Haarzuilens tijdens de sprookjesdagen in de kerstvakantie

Sprookjesachtig uitzicht.

In de kerstvakantie van 2018 verandert Kasteel de Haar in een 'eigentijdse avontuurbelevenis' in Hans en Grietje stijl. Denk aan een liveshows, speurtochten en een verlichte tuin.

Lekker polder banjeren.

Het Groene Hart is puur natuur.

Alle wegen leiden naar Rome.

In het openluchtmuseum Archeon.

Ontmoet de Lori.

In dierenpark Avifauna.