De Magische Kampina

De natuur in het Groene Woud dateert terug tot aan de IJstijd. Een van de mooiste pareltjes van deze millennia oude natuurgebieden is de Kampina. Dit gebied heeft haar naam te danken aan de Romeinen die het vernoemde naar ‘ woeste grond’. Je vindt de Kampina tussen Oisterwijk en Boxtel.  

Dit uitgestrekte gebied vol heidevelden, beekjes en vennen is de perfecte plek om de meest indrukwekkende foto's te maken. Dankzij het afwisselende landschap vind je hier veel dieren en planten. Kampina is het thuis van honderden zoogdieren, vogels en insecten. Houd je camera dus in de aanslag, want voor je het weet sta je oog in oog met een van de bewoners van Kampina.

Een kloppend hart: het Groene Woud.

Cultuur in de natuur

Tussen de wildernis van dit authentiek stukje Brabant pronken sfeervolle dorpjes. Ze bieden rust en warmte na een lange wandeling met de boswachter door het bos. Maar in het Groene Woud vind je meer dan alleen natuur.

In Boxtel maak je in het Oertijdmuseum van Nederland kennis met ‘Lucy’, een van de oudste mensen ooit gevonden. En in Vught vind je Kasteel Maurick. Een perfecte locatie voor een koninklijk diner. Schuif je aan?

Kampina in de herfst

Prachtige Kampina.

Midden in het Groene Woud ligt Kampina. Een van Nederlands mooiste natuurlandschappen. Perfect voor een fijne wandeling.

Middeleeuwse meesterschilder.

Treed in de voetsporen van schilder Jheronimus Bosch met de Bosch Experience: een ontdekkingsroute door de stad en regio van Bosch.

Kamelenmelkerij Smits

Op bezoek bij de kamelen.

Bij Kamelenmelkerij Smits kun je met het hele gezin kennis maken met de kamelen tijdens een van de kamelen safari's.

Brasserie 't Boshuys

Magisch genieten.

Na een lange wandeling is niets fijners dan op een magische plek te genieten van een kop koffie.

Oog in oog met de T-Rex.

Leer alles over de prehistorie in het Oertijdmuseum in Boxtel.