In Friesland bloeit de liefde op

Wanneer de eerste zonnestralen tevoorschijn komen trekken Nederlanders massaal naar de zon toe. Ook in Leeuwarden zie je op dat moment de zonnige plekken druk bezocht worden. Er zijn een paar plekken, die écht heerlijk zijn wanneer het weer het toelaat! 

Een van deze plekken is De Prinsentuin. Deze tuin bevindt zich middenin de historische binnenstad. Jong en oud zie je hier samenkomen en neerstrijken voor een picknick. Een plek waar je heerlijk kan wandelen en aan het eind genieten in de zon met een lokaal gebrouwen biertje in je hand. 

kunst en cultuur snuiven

Leeuwarden is rijk aan cultuur, geschiedenis en musea. Op verschillende locaties verspreid door de stad vind je prachtige kunstwerken en monumenten. Neem bijvoorbeeld het Kanselarij Voorm, een monumentaal pareltje! Of het kunstwerk Meetbaar Water van kunstenaar Jan Ros. In Leeuwarden lopen oud en nieuw, historisch en modern zo in elkaar over.    

Het oude historische centrum staat vol met prachtige monumenten en nieuwbouw maakt ruimte voor creatieve hotspots en bijzondere musea. Bezoek het Fries Museum, de trots van de stad voor bijzondere tentoonstellingen. Of neem een kijkje bij het Keramiekmuseum Princessehof. In dit rijtje mag het Natuurmuseum Fryslân niet ontbreken. Altijd een feest om deze te bezoeken!

Proefverlof in Leeuwarden

Op boevenpad bij Proefverlof.

Vrijwillig naar de gevangenis en genieten van puur eten en drinken. 

By Ús

Verrassend zonder verspilling.

Geef aan hoeveel gangen je wil en zij regelen de rest. 

Post-Plaza Hotel & Grand Café

Slapen in een oud postkantoor.

Hier krijg je het gevoel dat je thuiskomt. Een beleving op zich én dat in hartje Leeuwarden.

Daar waar creativiteit samenkomt.

De creatieve hotspot van Leeuwarden. 

Een door natuur omgeven hotel

Wakker worden als een Fries.

Een eigenzinnig en modern hotel nabij Leeuwarden omgeven door uitgestrekte weilanden.