Leeuwarden. Culturele hotspot.

Dé culturele broedplaats van het jaar

Durf te dromen. Te doen. Anders te zijn. In 2018 is Leeuwarden dé Culturele Hoofdstad van Europa. En dat vieren ze groots. Met Leeuwarden als Culturele Hoofdstad is Friesland het decor voor de meest unieke en bijzondere cultuurbelevingen. Kunstzinnige projecten, creatieve mixen tussen heden, verleden, kunst en wetenschap. Wees bereid oog in oog te staan met reusachtige mechanische marionetten. Geniet van een muziektheatervoorstelling tussen de paprika’s in de Friese kassen en stuit op kunst in het niemandsland. In Friesland geven ze hun fantasie de ruimte en de ruimte aan de fantasie.

Festival liefde

Een magisch en duurzaam festivaldorp als tijdelijke samenleving. Een mini maatschappij. Dat is Welcome to The Village. Maak ruimte in je agenda, want als echte festival fan is dit er een waar je nog lang over na gaat praten. Meer dan 70 (inter)nationale topacts uit de muziek. Kunst, innovatie en theater. Tijdens Welcome to The Village wordt er gefeest en gebouwd aan de toekomst. Aan een wereld die werkt. 

 

Een ongedwongen sfeer. Picknicken in het gras. Met een drankje in de hand van podium naar podium hoppen. Tien dagen lang is het groene Parklandschap Oranjewoud omgetoverd tot het klassieke hart van Leeuwarden. Internationale muziek van klassiek tot jazz op prachtige locaties. Zet dit festival maar op je bucketlist!

Culturele eyecatchers

Reusachtige marionetten. Een indrukwekkend gezicht. Royal de Luxe en hun iconische reuzen bezoeken Leeuwarden. Het Franse straattheatergezelschap laat een onbetwiste indruk achter. Voor de kenners een must-see. Voor anderen een onvergetelijke eerste indruk.

Sta jij open voor dat wat je niet kent? Die vraag stelt Strangers on Stage: het internationale theaterprogramma van de Culturele Hoofdstad 2018. Een jaar vol shows voor liefhebbers van internationaal theater. Internationale topvoorstellingen als Slava’s SnowShow en het European Stand Up Comedy Festival.

Optredens op onverwachte plekken.

Explore The North is een cultureel stadsfestival in de binnenstad van Leeuwarden

Het verhaal van de Friezin Mata Hari.

Duik in het leven van deze wereldberoemde femme fatale in het Fries Museum 

Culturele hotspot voor creatief talent.

Neushoorn is een magische plek in het hart van Leeuwarden

Een festival als mini-maatschappij.

Kunstenaars, muzikanten, koks en startups voor een festivalprogramma dat aanzet tot discussiëren en verder denken. Dat is Welcome To The Village

Het beste uitzicht.

Stap in een luchtballon en beleef Leeuwarden op grote hoogte.