Van ondergrondse geheimen tot aan de Sphinxpassage.

Maastricht is een waanzinnig grottenstelsel rijk. Stap terug in de tijd en herbeleef de ondergrondse geschiedenis van Maastricht. Enthousiaste gidsen nemen je mee op pad. Fort Sint Pieter, Grotten Zonneberg of de Grotten van de Sint Pietersberg. Er is zó veel te ontdekken. Eenmaal terug buiten geniet je van een prachtig uitzicht over de stad. Binnen 15 minuten wandel je weer terug naar het centrum. 

Als je in het centrum bent mag je de Sphinxpassage niet missen. Ook zo'n verborgen schat. De Sphinxpassage is een 120 meter lange overdekte tegelpassage tussen het Eiffelgebouw en Pathé. Bijna 30.000 tegels brengen het Maastrichtse Sphinxverleden in woord, beeld en objecten tot leven. Gelegen in het Sphinxkwartier, dat volop in ontwikkeling is, proef je hier de vernieuwing van de stad.

Shopstad Maastricht

Wyck staat bekend als het verrassende en bruisende stadsdeel van Maastricht.  Terwijl je in het bijzondere Wyck shopt merk je dat Wyck een stadsdeel is met een geheel eigen karakter. Tegenwoordig ben je niet in Maastricht geweest, als je Wyck niet hebt bezocht!

Daarnaast ontdek je in het centrum de bekende warenhuizen en winkels. Maar vergeet zeker niet de fantastische boetiekjes en verborgen concept stores in het pittoreske Jekerkwartier. Daarnaast is Maastricht heel wat lokale makers rijk die hun creaties verspreid over de stad tentoonstellen. 

Eten en Drinken in Maastricht

Culinair Maastricht ontdekken.

Streekproducten, lokale gerechten en gastronomie met een zachte g. In Maastricht ontdek je cafeetjes en verschillende bistro’s, maar ook restaurants op sterrenniveau.

Hotel in Maastricht

De wekker mag uit.

Combineer je bezoek aan Maastricht met een overnachting  of twee. Van romantische B&B tot monumentaal klooster dat omgetoverd is tot designhotel.

Shoppen in Maastricht

Shoppen met smaak.

Maastricht staat bekend om de goedgeklede bewoners. Waan je in het shoppinghart van Maastricht zoals in bruisend Wyck of in een van de winkelcentra.

Sint Pietersberg Maastricht

Mag het ietsje stiller?

Af en toe de rust opzoeken is een goed idee. In Maastricht kan dat al op 10 minuten loopafstand van het centrum.

Basilieken in Maastricht

De schatkamer van Sint Servaas.

De Sint Servaasbasiliek bewaart een van de mooiste historische schatten van Maastricht.