Magisch Maastricht. Deze winter vier je samen.

Deze winter vier je samen

Maastricht heeft een rijke historie, met op iedere hoek een ander karakter. Shoppen doe je in hippe winkels, warenhuizen en boetieks. Op culinair gebied is Maastricht ook zeker om op te eten. Café’s, terrassen op de mooiste pleinen, restaurants van haute cuisine tot Maastrichtse kost. Droom weg in het charmante Maastricht. Flaneer door de historische binnenstad, bezoek sprookjesachtige basilieken en ontdek charmante boetiekjes. Een bruisend centrum en een serene natuur, op loopafstand van elkaar. Culinaire plekken te over. Bewoners zijn trots en de locals nemen je graag mee op pad om al het moois van Maastricht te bewonderen.

Flaneren in Maastricht

Wanneer het einde van het jaar nadert komt iedereen samen in Maastricht. De Maastrichtenaren komen samen op de meest knusse plekken en delen hun liefde met licht. Dat is de hartelijkheid waarmee Maastricht je ontvangt. De stad kenmerkt zich door de lichtjes die je op iedere hoek van de straat kunt vinden. Of je nu een dagje komt winkelen om de mooiste cadeaus te kopen voor anderen of voor jezelf.

Want ook deze maanden staan in het teken van jezelf, eventjes stilstaan en je geluksmomentjes tellen. Jezelf verwennen! Ga tijdens Magisch Maastricht op ontdekkingsreis in Maastricht, stop bij die bruine kroeg voor een heerlijke warme chocolademelk en laat je ’s avonds verrassen door een lokale chef die de mooiste streekproducten omtovert tot een feestmaal. Deze winter vier je samen in Maastricht...

Shopstad Maastricht

Wyck staat bekend als het verrassende en bruisende stadsdeel van Maastricht.  Terwijl je in het bijzondere Wyck shopt merk je dat Wyck een stadsdeel is met een geheel eigen karakter. Tegenwoordig ben je niet in Maastricht geweest, als je Wyck niet hebt bezocht!

Daarnaast ontdek je in het centrum de bekende warenhuizen en winkels. Maar vergeet zeker niet de fantastische boetiekjes en verborgen concept stores in het pittoreske Jekerkwartier. Cadeautjes voor een ander of voor jezelf… Tijdens de magische decembermaand verwennen we elkaar graag. De etalages fonkelen en nodigen je uit om de mooiste cadeaus te shoppen.

Lumiere cinema sphinxkwartier maastricht lunch

Culinair Maastricht ontdekken.

Streekproducten, lokale gerechten en gastronomie met een zachte g. In Maastricht ontdek je cafeetjes en verschillende bistro’s, maar ook restaurants op sterrenniveau.

Maastricht overnachten in het Kruisheren Hotel

De wekker mag uit.

Combineer je bezoek aan Maastricht met een overnachting  of twee. Van romantische B&B tot monumentaal klooster dat omgetoverd is tot designhotel.

Shoppen in Maastricht

Shoppen met smaak.

Maastricht staat bekend om de goedgeklede bewoners. Waan je in het shoppinghart van Maastricht zoals in bruisend Wyck of in een van de winkelcentra.

Maastricht natuur omgeving

Mag het ietsje stiller?

Af en toe de rust opzoeken is een goed idee. In Maastricht kan dat al op 10 minuten loopafstand van het centrum.

Basilieken in Maastricht

De schatkamer van Sint Servaas.

De Sint Servaasbasiliek bewaart een van de mooiste historische schatten van Maastricht.