Noord-Brabant. Het bourgondische zuiden.

Het barst hier van de gezelligheid

Niet voor niets staan de Brabanders bekend als warme en gulle levensgenieters. Brabantse goedheid noemen ze dat. Dit betekent genieten met volle teugen. Proeven van alle heerlijkheid die Brabant te bieden heeft. Iedere stad in deze streek heeft zijn eigen karakter. Van moderne design metropolen als Eindhoven tot aan prachtige vestigingssteden vol unieke boetiekjes. Weg van de steden vind je de mooiste Nederlandse natuurgebieden. Ontdek bijvoorbeeld de Loonse en Drunense duinen, ook wel de Brabantse Sahara genoemd. Op dit enorme stuifzand gebied kan je geweldig mountainbiken en paardrijden.

Brabant Celebrates Food

Wist je dat Brabant in 2018  is uitgeroepen tot de European Region of Gastronomy? Op dit moment is het letterlijk de lekkerste regio van heel Europa. Dat vieren ze groots met spannende food concepten en ‘heerlijke’ events op de meest bijzondere locaties.

Je vindt er onder andere een groot aantal foodfestivals, exposities over eten in musea, een Food Experience Route die het verhaal vertelt van de Brabantse food industrie, een food pop-up fietsroute langs streekproducten en de spannendste culinaire arrangementen. Dus proef zoals je nooit eerder hebt geproefd. In Brabant komen je smaakpapillen tot leven.

Iedere dag is een feestje in Brabant

Hoe ze een goed feestje moeten geven, dat weten de Brabanders wel. Geen enkele andere provincie is het decor voor zoveel festivals als Brabant. Het hele jaar door worden hier beste en grootste festivals georganiseerd.

Denk bijvoorbeeld aan het swingende Festival Mundial, het knoerharde Extrema Outdoor en het excentrieke Beste Kept Secret. Kijk je ogen uit tijdens het magische GLOW en het Theaterfestival Boulevard. Geloof ons als we zeggen: dit is echt nog maar het begin. Houd jij wel van een goed Brabants feestje?

Brabant ♥ Van Gogh.

Brabant is onderdeel van Vincent's DNA. Op veel plekken in Noord-Brabant kom je Van Gogh's sporen tegen. Zijn kindertijd, zijn jeugd, zijn roots, dromen en passies. Vincent is fascinerend!

Make a wish.

Dit Brabants festival heeft het mooiste decor van festivallend Nederland. Doe een dansje op Wish Outdoor!

Scheuren over de Brabantse Sahara.

Mag het sneller? Stap met je vrienden op een quad en scheur over het stuifzand van de Loonse en Drunense Duinen. 

Da's nog eens gezelligheid.

Bij een dagje uit in Brabant hoort een terrasje met een flinke dosis gezelligheid. 

Zoenen?

Brabant staat bekend om lekker eten in grote liefdevolle porties. Brabant heeft dan ook veel typische lekkernijen: worstenbroodjes, Bossche bollen, Schrobbelerbonbon, Toepertoetjes en Krokodelletjes