Oisterwijk. Het grootste terras van Nederland.

Klein Brabant omringd door groen

Omringd door de natuur. Culinair, bourgondisch en gezellig. Oisterwijk is de perfecte uitvalsbasis voor een dagje shoppen, eropuit gaan in de natuur of genieten van een drankje op het terras. Met meer dan 6.000 terrasstoelen is het kleine Oisterwijk het grootste terras van Nederland. Een stad waar gastvrijheid en het goed leven centraal staan. Niet voor niets uitgeroepen tot leukste plaats van Brabant.

De Leerfabriek

Welkom bij de Leerfabriek. Ooit de grootste leerlooierij van Europa. Vandaag de dag nieuw leven ingeblazen als culturele broedplaats. Alles in de Leerfabriek wordt met passie en ambacht gemaakt.  Wandelend door de fabriek komt de geur van vers gebakken brood van de beroemde Robèrt van Beckhoven, bekend van ' Heel Holland Bakt', je tegemoet.

Het ruikt hier heerlijk! Er is ook van alles te doen in deze voormalige leerlooierij. Zo dans je de sterren van de hemel tijdens een masterclass bij Danserswijk. Of ontdek je het verhaal van de Leerlooierij tijdens een race tegen de klok in Escaperoom KVL.

De Oisterwijkse Bossen en Vennen

In de Oisterwijkse Bossen en Vennen vind je een Romeins amfitheater dat opgaat in de wildernis. Het Natuurtheater Oisterwijk. In Oisterwijk breng je zwoele zomeravonden door op de tribunes van dit prachtige en verborgen theater. Van swingende Jazzconcerten tot aan spannende roofvogel shows en sprookjesachtig kindertheater. Iedere week vind hier een nieuwe openluchtvoorstelling plaats.

 

 

Wil jij iets echts bijzonders meemaken? Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Oisterwijk organiseert regelmatig de meest unieke excursies. Ga bijvoorbeeld met de boswachter en een sterrenkenner op pad om middernacht. ’s Nachts komt een heel ander deel van de natuur tot leven. Al je zintuigen staan op scherp. Terwijl je wandelt onder een uitgestrekte sterrenhemel leer je alles over de Melkweg, sterren en supernova’s. Onvergetelijk.

Ezeltje trekt je.

Als je samen met de kids de Oisterwijkse bossen in gaat is het heel leuk om een ezeltje te huren

6000 terras stoelen.

Het kleine Oisterwijk is het grootste terras van Nederland. Borrelen maar!

Passie en ambacht in de leerlooierij.

Haal een echt Brabants worstenbroodje bij de bakkerij van Robèrt van Beckhoven. Misschien wel de lekkerste van Brabant!

Waterpret.

Vaar met je kano door het grootste weidevogelgebied van Noord-Brabant, afgewisseld met de natuur van de Oisterwijkse bossen en vennen

Verdwalen in het groen.

In de Oisterwijkse Bossen & Vennen en Kampina kun je heerlijk wandelen en fietsen. Ontdek de vele paden en routes en speur naar spechten en reeën