De Leerfabriek KVL

Welkom bij de Leerfabriek KVL. Ooit de grootste leerlooierij van Europa. Vandaag de dag nieuw leven ingeblazen als culturele broedplaats. Alles in de Leerfabriek wordt met passie en ambacht gemaakt.  Wandelend door de fabriek komt de geur van vers gebakken brood van de beroemde Robèrt van Beckhoven, bekend van ' Heel Holland Bakt', je tegemoet.

Het ruikt hier heerlijk! Er is ook van alles te doen in deze voormalige leerlooierij. Zo dans je de sterren van de hemel tijdens een masterclass bij Danserswijk. Of ontdek je het verhaal van de Leerlooierij tijdens een race tegen de klok in Escaperoom KVL.

De Oisterwijkse Bossen en Vennen

In de Oisterwijkse Bossen en Vennen vind je een Romeins amfitheater dat opgaat in de wildernisL het Natuurtheater Oisterwijk. In Oisterwijk breng je de verfrissende winterdagen dik ingepakt door op de tribunes van dit prachtige en verborgen theater. Van swingende Jazzconcerten tot aan spannende roofvogel shows en sprookjesachtig kindertheater. Iedere maand vind hier een nieuwe openluchtvoorstelling plaats.

 

 

Wil jij iets echts bijzonders meemaken? Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Oisterwijk organiseert regelmatig de meest unieke excursies. Ga bijvoorbeeld met de boswachter en een sterrenkenner op pad om middernacht. ’s Nachts komt een heel ander deel van de natuur tot leven. Al je zintuigen staan op scherp. Terwijl je wandelt onder een uitgestrekte sterrenhemel leer je alles over de Melkweg, sterren en supernova’s. Onvergetelijk.

KVL oisterwijk

Passie en ambacht in de leerlooierij.

Haal een echt Brabants worstenbroodje bij de bakkerij van Robèrt van Beckhoven. Misschien wel de lekkerste van Brabant!

Ezel wandelen Oisterwijk

Ezeltje trekt je.

Al wandelend met een ezel de mooie Oisterwijkse bossen ontdekken. 

Klein Speik in Oisterwijk

Op adem komen in een boshut.

In Oisterwijk vind je genoeg plekjes om bij te komen en alle indrukken op je in te laten werken.

Herfstnatuur in Oisterwijk

Oisterwijkse bossen en vennen

In de Oisterwijkse Bossen & Vennen en Kampina kun je heerlijk wandelen en fietsen. Ontdek de vele paden en routes en speur naar spechten en reeën.

Uilen speuren in Oisterwijk

Uilen speuren.

Spits je oren, misschien hoor je wel het bekende 'oehoe' van de bosuil. Meerdere keren per jaar organiseert Natuurmonumenten excursies over deze bewoners van de Oisterwijkse natuur.