Dagje Veemarktkwartier

Loop tijdens je wandeling in Tilburg zeker door het Veemarktkwartier. Dit gebied staat bekend om muziek, creatie en innovatie. Vroeger handelde ze hier in koeien, varkens en paarden. Tegenwoordig wordt er enkel nog gehandeld in creatieve ideeën. 

 

Neem een kijkje in de voormalig textielfabriek het Duvelhok. In dit Rijksmonument stuit je op kunstcollecties van bekende en minder bekende kunstenaars. Sluit je dag af met een onvergetelijk feestje in 013, het grootste poppodium van Nederland. Van grote internationale artiesten tot onontdekt talent. In 013 ga jij sowieso uit je dak. 

Highlights in Tilburg

Experimentele Spoorzone

Dit gebied is direct te vinden achter het Centraal Station. Industrieel en vernieuwend. Samen met 013 is de Spoorzone de trots van Tilburg. Hier komt oud en nieuw samen en is er ruimte om te experimenteren. Denk bijvoorbeeld aan Eetbar de Wagon.

Een uniek restaurant dat zich in een oud treinstel uit 1930 bevindt. De spoorzone staat ook bekend om zijn festivals. Jaarlijks vinden hier vele swingende en kleurrijke festivals en evenementen plaats. Met de Spoorzone als decor geniet je van internationale deuntjes en wereldse smaken. 

Niet iedereen die dwaalt is de weg kwijt.

Tilburg heeft zogenaamde dwaalmilieus. Dit zijn unieke plekjes in de stad waar de meest bijzondere hotspots te vinden zijn zoals boetiekjes en barretjes. 

Onderweg naar (n)ergens.

Eet in een treinwagon uit de vorige eeuw op de Spoorzone bij Eetbar de Wagon

Kunst @ De Pont Museum.

Terecht een van de populairste kunst musea van Nederland. In De Pont vind je meer dan 700 hedendaagse kunstwerken 

Tilburg Spoorzone

RAW Tilburg.

Onbewerkt ruw en rauw! Voorheen een reperatieloods voor treinen & nu een culinaire hotspot in Spoorzone.

Design in het Duvelhok.

Houd jij van design? Ga slowshoppen bij de voormalige textielfabriek. Hier zijn de mooiste pareltjes op het gebied van vintage kunst, design en interieur te koop