Utrecht. Eigentijds, creatief en inspirerend.

Een stad voor gamechangers

In Utrecht vind je vernieuwers, ontdekkers en makers. Hier worden ideeën werkelijkheid. Laat je verrassen door al het bijzonders dat de Domstad te bieden heeft. Van de prachtige grachten tot het wereldberoemde Rietveld Schröderhuis en van het iconische TivoliVredenburg tot de spannende architectuur op het Utrecht Science Park. Utrecht combineert een rijke historie met een eigentijdse uitstraling. Wees welkom!

Utrechtse kwartiertjes

In de historische panden van Utrecht vind je vandaag hippe conceptwinkels, gezellige restaurants en cafés. Naast dat de binnenstad van Utrecht een fotogeniek openluchtmuseum is, is er ook van alles te beleven. Het centrum van Utrecht is opgedeeld in vijf unieke zones. Ieder met zijn eigen charme, winkels en culturele highlights. Wie in deze kwartieren afdaalt naar de werfkelders of een zijstraatje induikt, leert de stad pas echt kennen als een local.

 

In het Museumkwartier is het straatbeeld getekend door middeleeuwse huisjes, verscholen hofjes en de bekendste musea van Utrecht. Het Stadshuiskwartier is juist het walhalla van verborgen boetiekjes en hoort dan ook thuis op ieders shoproute. Direct daarnaast ligt het Domkwartier, het hart van Utrecht. Tip: daal af onder het Domplein met DOMunder, daar liggen veel archeologische schatten verborgen. De geschiedenis van de stad wordt hier voelbaar.

Voor dagdwalers en nachtvlinders

Overdag is het geweldig om te shoppen in Utrecht. Naast enorme winkelketens heeft Utrecht ook een uniek aanbod aan boetiekjes, vintage stores en verrassende concepten. Naar de Oudegracht ga je voor vintage en op de Voorstraat snuffel je tussen de rekken van jonge en upcoming fashion designers. Leuk om te weten: de gemeente Utrecht heeft voor jou de leukste eerlijke winkels in een route bij elkaar gezocht.

Heb jij na een lange dag boetiekjes hoppen nog energie voor tien? Ontdek dan het nachtleven van Utrecht. In het centrum vind je gezellige bruine (studenten)cafés, TivoliVredenburg met vijf concertzalen en de indrukwekkende Winkel van Sinkel, die ’s nachts in de Nachtwinkel veranderd. Wil jij genieten van een strandgevoel in de stad? Fiets dan ’s avonds naar Strand Oog In Al, of SOIA zoals de locals het noemen.

BBQ bar aan de singel.

Utrecht's nieuwste buitenplek en BBQ-bar direct aan de singel. Voor een borrel op het terras of een gerecht van de braai.

Een oase van rust midden in het centrum.

Geniet van het uitzicht bij Molen de Ster. Op deze authentieke locatie rust je uit op het terras of neem je plaats aan een van de picknicktafels aan de waterkant.

SOIA. Singelstrand.

Fijne tunes. Een goed glas bier en een hangmat. Wat wil je nog meer?

Vers van het rek.

Love to shop. Puha verkoopt exclusieve kleding van jong talent. Steun creativiteit. 

Van tijdloze techno tot klinkend klassiek.

TivoliVredenburg is dé plek om naar muziek te luisteren. Altijd de meest bijzondere concerten.