Utrechtse kwartiertjes

In de historische panden van Utrecht vind je vandaag de dag hippe conceptwinkels, gezellige restaurants en bijzondere cafés. Naast dat de binnenstad van Utrecht een fotogeniek openluchtmuseum is, is er ook van alles te beleven. Het centrum van Utrecht is opgedeeld in vijf unieke zones. Ieder met zijn eigen charme, winkels en culturele highlights. Wie in deze kwartieren afdaalt naar de werfkelders of een zijstraatje induikt, leert de stad pas echt kennen als een local.

 

In het Museumkwartier is het straatbeeld getekend door middeleeuwse huisjes, verscholen hofjes en de bekendste musea van Utrecht. Het Stadshuiskwartier is het walhalla van verborgen boetiekjes en hoort dan ook zeker thuis op ieders shoproute. Direct daarnaast ligt het Domkwartier, het kloppende hart van Utrecht. Tip: daal af onder het Domplein met DOMunder, daar liggen veel archeologische schatten verborgen. De geschiedenis van de stad wordt hier voelbaar.

Voor dagdwalers en nachtvlinders

Overdag is het geweldig om te shoppen in Utrecht. Naast enorme winkelketens heeft Utrecht ook een uniek aanbod aan boetiekjes, vintage winkels en verrassende conceptstores. De Oudegracht staat bekend om de vintage winkels en aan de Voorstraat snuffel je tussen rekken vol kleding van jonge en upcoming fashion desingers. Leuk om te weten: de gemeente Utrecht heeft voor jou de leukste eerlijke winkels in een route bij elkaar gezocht.

Heb jij na een lange dag boetiekjes hoppen nog energie voor tien? Ontdek dan het nachtleven van Utrecht. In het centrum vind je gezellige bruine (studenten)cafés, TivoliVredenburg met vijf verschillende concertzalen en de indrukwekkende Winkel van Sinkel, die ’s nachts in de Nachtwinkel veranderd. Wil jij genieten van een strandgevoel in de stad? Fiets dan ’s avonds naar Strand Oog In Al, of zoals de locals het noemen: SOIA.

Puha winkelen Utrecht

Eerlijke shoproute.

Ben jij helemaal into bio, groen en fairtrade? En dan niet alleen voor de aarde, maar ook voor jezelf? Leuk! In Utrecht vind je een hele route met winkels, snackbars en lunchrooms die hun MVO diploma op zak hebben. Dagje door Utrecht met oog op een goede wereld. 

Molen de Ster in Utrecht

Een oase van rust midden in het centrum.

Midden in het centrum van Utrecht staat Molen de Ster. Geniet hier van culturele evenementen en woon een zaagdemonstratie of rondleiding bij. 

Broodje Mario

Een fenomeen onder Utrechters.

Een bezoek aan Broodje Mario mag zeker niet ontbreken. Een broodjes kraam die belevingen verkoopt.

Winkel van Sinkel

(Nacht)Winkel van Sinkel.

Van grandcafé overdag naar technokelder tot diep in de nacht. 

Van tijdloze techno tot klinkend klassiek.

TivoliVredenburg is dé plek om naar muziek te luisteren. Altijd de meest bijzondere concerten.