De koning te rijk

Heb je zin om actief te zijn en geniet je graag van bijzondere erfgoedlocaties? De Utrechtse Heuvelrug is hét gebied met de meest prachtige kastelen en buitenplaatsen van Nederland. Ontdek deze pronkstukken van pracht en praal.

Voel jezelf voor even de prins of prinses in een kasteel. Wandel door de kasteeltuinen alsof deze jouw eigen achtertuin zijn. Waan je een beroemde gast en neem een kijkje, met of zonder rondleiding, op deze bijzondere locaties. Eindig met een koninklijk drankje bij de oranjerie.

Bijkomen op de Heuvelrug

Je kent het wel: een drukke baan, bruisend sociaal leven, actief in de sportschool en ga zo maar door. Wil je graag eens genieten van een dagje rust én natuur? Een adempauze? Dan is de Heuvelrug de perfecte plek. 

Niet ver van de Randstad maar toch even weg van de dagelijkse hectiek. Maak een wandeling door de bossen en hoor enkel het geluid van de natuur. Stap op de fiets en laat de wind je gedachtes meenemen. Ontspan en laad helemaal op, op de Heuvelrug.

Soesterduinen

Struinen door de Duinen.

Bezoek één van Nederlands grootste natuurlijke 'woestijn'gebieden!

Parc Broekhuizen

Kastelen en buitenplaatsen.

Bezoek de kastelen en buitenplaatsen van deze betoverende streek. Wist je dat je op de Heuvelrug tientallen historische erfgoedlocaties kunt bezoeken?

Alpha. Bravo. Charlie.

Krik je militaire kennis op in het Nationaal Militair Museum.

Zoek de adrenaline op.

De Heuvelrug leent zich uitstekend om te mountainbiken. Er zijn veel verschillende routes, de een nog pittiger dan de ander! 

Buiten in de Kuil

Buiten de Kuil in.

Geniet hier van eerlijk eten midden in de natuur. Een heerlijke buiten plek voor jong & oud!