Utrechtse Heuvelrug. Grootste bos van de randstad.

Opladen op de Heuvelrug

De Heuvelrug is een heerlijke plek om te recreëren. Dit gebied is een bron van natuur en cultuur. De Heuvelrug is te vinden tussen Utrecht en Amersfoort. Zoek de rust op in de prachtige natuur en bewonder talloze kastelen en buitenplaatsen. Krijg energie van de levendige steden en dorpen. Stap op de fiets of trek je wandelschoenen aan en ontdek de vele fiets- en wandelroutes. Op de Utrechtse Heuvelrug is  het heerlijk om simpelweg te verdwalen in de beeldschone natuur. De perfecte manier om je batterij weer op te laden. 

De koning te rijk

Heb je zin om actief te zijn en geniet je graag van bijzondere erfgoedlocaties? De Utrechtse Heuvelrug is hét gebied met de meest prachtige kastelen en buitenplaatsen van Nederland. Ontdek deze pronkstukken van pracht en praal.

Voel jezelf voor even de prins of prinses in een kasteel. Wandel door de kasteeltuinen alsof deze jouw eigen achtertuin zijn. Waan je een beroemde gast en neem een kijkje, met of zonder rondleiding, op deze bijzondere locaties. Eindig met een koninklijk drankje bij de oranjerie.

Bijkomen op de Heuvelrug

Je kent het wel: een drukke baan, bruisend sociaal leven, actief in de sportschool en ga zo maar door. Wil je graag eens genieten van een dagje rust én natuur? Een adempauze? Dan is de Heuvelrug de perfecte plek. Niet ver van de Randstad maar toch even weg van de dagelijkse hectiek.

Maak een wandeling door de bossen en hoor enkel het geluid van de natuur. Stap op de fiets en laat de wind je gedachtes meenemen. Ontspan en laad helemaal op, op de Heuvelrug.

Een romantisch uitzicht.

Soms is alles wat je nodig hebt wat frisse lucht voor jullie beide. Even die batterij opladen. Dat kan. En hoe! Een dagje naar Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug geeft nieuwe energie

Alpha. Bravo. Charlie.

Krik je militaire kennis op in het Nationaal Militair Museum 

Kasteel Amerongen

In het eeuwenoude Kasteel Amerongen vinden wekelijks de leukste events plaats. Van oldtimers tentoonstellingen tot gezellige markten. 

Adrenaline gegarandeerd!

De Heuvelrug leent zich uitstekend om te mountainbiken. Er zijn veel verschillende routes, de een nog pittiger dan de ander! 

Shoppen = life

De binnenstad van Veenendaal heeft meer dan 350 winkels! Heerlijk voor een vriendinnenweekend