Vught. Een dorp met verborgen schatten.

Een historische reis door Vught

Vught is een dorp met een rijke historie en een eigen identiteit. Een grote diversiteit aan winkels, bijzondere cultuurhistorische bezienswaardigheden, leuke evenementen en genoeg natuur om al fietsen of wandelend van te genieten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan Nationaal Monument Kamp Vught, een tocht door de Vughtse Heide, of een middagje vertoeven aan recreatieplas de IJzeren Man? De dag bourgondisch afsluiten doe je in een van de gezellige cafés en restaurants. Een bezoek aan Vught is perfect te combineren met een weekendje Den Bosch!

Ontdek de Schatten van Vught

Ga op ontdekkingsreis en maak kennis met de schatten van Vught. Verscholen in de natuur op een eilandje van zo'n twee voetbalvelden groot het Kasteel Maurick met het geweldige á la carte restaurant “Hendrik van Maurick”. Ook de pas gerenoveerde Petruskerk is een van Vught haar verborgen schatten evenals Het Vughts Museum, en de Bibliotheek en de indrukwekkende glas in lood ramen.
 

Nationaal Monument Kamp Vught is gevestigd op een deel van het voormalige SS-Konzentrationslager Herzogenbuschook bekend als Kamp Vught. Op de plek waar nu een modern herinneringscentrum staat, werden in 1943 en 1944 ruim 31.000 mensen gevangen gehouden. Deze donkere geschiedenis geeft ons inzicht in het verleden, maar ook zeker in de toekomst. Historisch en educatief.
 

       

Fort Isabella - Een unieke, kleinschalige samenleving

De echo’s van voetstappen langs oude historische én nieuwe gebouwen. Ruisende bladeren. Aan de rand van de stad, midden in de prachtige natuur. Een bijzondere plek, verbonden met het verleden én volledig in het nu.

Fort Isabella in Vught: een verrassend dynamische omgeving die rust en historie ademt, maar die ook bruist van de activiteit en inspiratie. Een kleinschalige, unieke samenleving, energiek en gastvrij. Het fort is onderdeel van de machtige Zuiderwaterlinie.

Herdenken is nadenken.

Het enige SS-concentratiekamp buiten nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

DePetrus.

Ontmoeten, lezen, werken. Kopje koffie drinken, cadeautje kopen of iets nieuws leren.

Kasteel Maurick

Hendrik van Maurick.

Van het á la carte restaurant “Hendrik van Maurick” tot ruimtes voor een prachtig feest, een romantische bruiloft of een zakelijke ontmoeting.

Het langste strand van Brabant.

Zonnen, zwemmen, vertoeven op het terras, loungen op een strandbedje, een grote speeltuin voor de kids en diverse wateractviteiten.

De Vughtse Heide.

In de Vughtse Heide kun je heerlijk wandelen en fietsen. Ga op ontdekkingstocht over de vele paden en routes.