Pietje Mondriaan

Winterswijk is een inspiratiebron voor kunstenaars. Hier begon de kunst carrière van wereldberoemd kunstenaar Piet Mondriaan. Grondlegger van de abstracte kunst. Winterswijk is de plek waar hij zijn jeugd doorbracht en zijn passie voor tekenen en schilderen ontdekte. Ook al heeft Mondriaan zijn geliefde Winterswijk al lange tijd verlaten, zijn aanwezigheid is nog altijd voelbaar.

Zijn oude huis is omgetoverd tot een interactief museum dat je meeneemt in het levensverhaal en de kunstwerken van Mondriaan. Ontdek je liever de meer avontuurlijke kant van Piet zijn leven? Villa Mondriaan heeft in samenwerking met Escape Room Winterswijk een bloedstollende escape ontwikkeld.  

Hollandse Jungle.

Geen liannen, palmen en maki's in de wijde omgeving te vinden. Toch is de Winterswijkse wildernis (klinkt goed) ideaal voor een dagje weg zijn van de wereld.

Sunset @ Nationaal Park Winterswijk.

Zie de zon aan de horizon verdwijnen na een lange wandeling in de natuur. Even opladen die batterij.

VanStreek

De definitie van een conceptstore.

Conceptstore in de breedste zin van het woord, dat is VanStreek. Dit totaalplaatje in de Notaristuin combineert het beste van drie werelden: lifestyle gifts, een multiculti restaurant en DIY workshops.

Mondriaan in Winterswijk

Sporen van Mondriaan.

Piet Mondriaan kwam in Winterswijk in aanraking met de schilderkunst. En trots dat ze daarop zijn in Winterswijk.

Strandlodge in Winterswijk

Opladen na een wandeling.

Toe aan rust momentje na die wandeling door het Winterswijkse bos? Waarom niet aan het strand. Wacht wat? Ja, bij Strandlogde.