Een kaasplankje on tour

Als jij een echte kaasliefhebber bent, kun je in Woerden je geluk niet op. De stad is eigenlijk één groot klaasplankje. In elk hoekje vind je wel iets, dat in het teken staat van kaas! En vrijwel overal kan je kaas halen, proeven en ervaren. Neem er aan het einde van de dag een wijntje bij en de beleving is compleet.

Ook kan je de kaasboerderijen bezoeken en zien hoe kaas wordt gemaakt. Van koe tot kaas, best een bijzonder proces! Of je kan je laten verrassen op de boerenkaasmarkt. Hier staat alles in het teken van kaas. Een écht Woerdense markt waar de authentieke werkwijzen van het kaasmaken centraal staat. 

Met de Woerdense wind in de zeilen

Wie het stadse leven even achter zich wil laten en de natuur wil beleven, kan dat in Woerden doen vanaf het water! De haven is een ideale plek om je bootje aan te meren of er een te huren. En voor de actieveling worden er naast sloepen ook kano’s aangeboden. Vaar met je bootje over de singels en bekijk de vestingstad van buitenaf.

Woerden is ook een prachtig startpunt voor vaarroutes die je zo het Groene Hart van Holland inbrengen. Voor je het weet waan je je midden in de natuur waar diverse (water)vogels te spotten zijn en je volledig tot rust komt. Peddel op je gemak langs rieteilanden en ongerepte natuur. Natuur waar je stil van wordt!

Onze favoriete belevenissen:

Boederij de Boerinn

Hang de boer(in) uit.

Op Boerderij de Boerinn kun je naast ontspannen tussen de schapen ook terecht voor meer dan 20 binnen- en buitenactiviteiten. 

Bistronoom Restaurant & Bar

Ongedwongen genieten.

Strijk neer bij Bistronoom Restaurant & Bar en geniet van de kunst van het koken!

Kaaspakhuis

Cheese experience beleven.

De ultieme koe-tot-kaas beleving in het kaaspakhuis. Hier komt alles op het gebied van kaas samen. Je kunt hier leren, kijken en proeven!

Petrustoren Woerden

203 treden verder.

Sta je bovenop de Petrustoren je te verwonderen over het mooiste uitzicht over Woerden en omstreken.

Streekmarkt Woerden

Ambacht uit de streek.

Iedere zaterdag wordt het Kerkplein weer omgetoverd tot de handelsplek voor authentieke producten van de boerenbedrijven tijdens de Streekmarkt van Woerden.