Zutphen. Sporen van het verleden.

Stad vol monumenten

Historische panden, hofjes waarin de tijd heeft stilgestaan, smalle winkelsteegjes en volop cultuur. Dat is Zutphen! Er is veel te doen en met name veel te zien in Zutphen. Shoppen is een ontdekkingstocht in deze Hanzestad. Je stuit continue op onverwachte boetiekjes en speciaalzaken in mooie, oude panden. Met liefde gerund door de gepassioneerde winkeliers. Zutphen is een stad waarin je de sporen van haar Hanzeverleden steeds weer tegenkomt.

Volg het Hanzestedenpad

Zutphen ligt pal naast de Veluwe en is dus het ideale start- en eindpunt voor wandel- en fietstochten. Laat je leiden door de natuur en vervolg het Hanzestedenpad. Een unieke route door de betoverend mooie IJsselvallei. Ruil jij je fiets liever in voor een paard?

Dankzij de velen ruiterpaden is de IJselvallei meer dan geschikt voor een ontdekkingstocht te paard. Tip: neem een royaal gevulde picknickmand en berenvelletjes mee om onderweg te stoppen voor een winterse picknick rondom een zelfgestookt knisperend kampvuur. 

Het Snoepje.

Meer dan 300 soorten ouderwets snoepgoed bij Museumwinkel Het Snoepje

Torenhoog.

Een echte eyecatcher van de stad is De Wijnhuistoren gelegen aan het markplein in het historische centrum. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad. 

Getekend door het Hanzeverleden.

In de Middeleeuwen stond Zutphen al bekend als een eigenzinnige Hanzestad. Vandaag de dag ben je nog steeds aan het goede adres als je van orginaliteit houdt!

Poort van Zutphen.

Muren, grachten en poorten moesten vroeger de inwoners beschermen. Alleen door een poort kon je naar binnen. ’s Nachts deed de poortwachter de stad op slot. Iedereen die in de stad woonde, heette Poorter.

Backpack het Hanzestedenpad.

Het Hanzestedenpad is een streekpad dat de historische Hanzesteden langs de IJssel met elkaar verbindt.