Landelijke event agenda. Geniet iedere dag.

Waar kunnen we je mee helpen?

Er zijn 268 evenementen gevonden

Vleermuizen avondexcursie

Voordat het donker wordt in je kayak stappen en op pad met de natuur gids om vleermuizen te gaan waarnemen, ze zien en horen communiceren! Ontdek , met een “ Batdetector” aan boord, de fascinatie van dit boeiende dier tijdens deze avontuurlijke excursie.

24 mei, 31 mei en 8 juni

DELFSTRAHUIZEN

DOMUnder

DOMunder is dé historische attractie in Utrecht voor jong en oud. Dompel je onder in de 2000 jaar geschiedenis van het Domplein, Utrecht en Nederland.

wekelijks

Utrecht

Tentoonstelling: We Are Food - over de kunst van voedsel

Zonder voedsel kan niemand leven. Maar hoe vaak staan we nou eigenlijk stil bij wat we elke dag weer eten? Met de tentoonstelling WeAreFood wil Museum Jan Cunen zijn bezoekers op een nieuwe en ongewone manier naar voedsel laten kijken.

t/m 16 september

OSS

Mata Hari " lady of Fashion,"

Deze tentoonstelling laat een andere kant van Mata Hari zien: namelijk die van Mata Hari als mode icoon. De tentoonstelling toont u mode uit een vervolgen tijd. Ook aan het levensverhaal van Mata Hari en de relatie met haar dochter wordt aandacht besteed.

t/m 30 juni

Leeuwarden

Augmented reality-tour in Philips Museum

Elke bezoeker van het Philips Museum kan nu met een tablet in de hand de wereld van Philips Design en de ideeën achter iconische producten ontdekken.

wekelijks

Eindhoven

Expositie Paul de Reus

"Fantastisch echt" beelden en tekeningen van Paul de Reus

t/m 2 september

Harderwijk

An Antihero in Eindhoven

Opeenvolgende scènes tonen geometrisch, gestileerde skate obstakels, die een abstracte link leggen naar de locatie; één van de grootste indoor skateparken in Europa. Het kleurrijke geheel biedt de bezoeker zo een bijzondere visuele ervaring.

t/m 24 mei 2019

Eindhoven

Lost in the Greenhouse

In de kassen bij Sexbierum werken Friese en Poolse arbeiders. Ze plukken er tomaten, komkommers en andere groenten. Door economische factoren zijn ze er samengebracht en moeten ze samenwerken. Ze vormen een gemeenschap, een mienskip...

t/m 27 mei

Sexbierum

Tweetakt

Een festival met theater, dans, muziek, cabaret, games en beeldende kunst voor alle leeftijden.

t/m 10 juni

Utrecht

Asperges in de polder

Bourgondische evenement waarin de Koningin der Groente een prachtige hoofdrol speelt.

t/m 2 juni

WOUBRUGGE

Fierljeppen 2018

In een jaar waarin de Friese cultuur haar hoogtijdagen viert, mogen de Friese sporten natuurlijk niet ontbreken: fierljeppen, kaatsen en skûtsjesilen komen vrijwel alleen in onze provincie voor en vormen een belangrijk onderdeel van onze cultuur.

t/m 25 augustus

Burgum

Culturele Hoofdstraat van Europa

Beetsterzwaag presenteert zich in 2018 als Culturele Hoofdstraat van Europa. Van de A7 tot en met Olterterp vindt gedurende het hele jaar een reeks van culturele evenementen plaats. Op bijzondere locaties, binnen en buiten.

t/m 31 december

Beetsterzwaag

The Colorfield Performance

The Colorfield Performance is de verzamelnaam voor de grote Land- Art projecten, waarin Dirk Hakze samenwerkt met andere kunstenaars. Het idee hierachter is dat vanuit een gemeenschappelijk concept individuele bijdragen samenvloeien...

t/m 30 september

Sloten

SPRING Festival

SPRING is een internationaal festival voor podiumkunsten dat elke lente in Utrecht neerstrijkt.

t/m 26 mei

Utrecht

Waanzinnige Boomhut in Waterliniemuseum

bijzondere expositie voor kinderen

t/m 28 oktober

Bunnik

Spanjaardsgat Festival

Grootschalig voorjaarsmuziekfestival van 16 t/m 27 mei. Ensenbles en orkesten treden op op een groot buitenpodium. Het Spanjaardsgat Festival verbindt muzikale stijlen, interacties en vernieuwingen en biedt een gavarieerd en ambitieus programma.

t/m 27 mei

Breda

Kinderroute langs de Dommel

Beleef de Dommel door te lopen, kijken, horen en te doen tijdens een drie kilometer lange kinderroute.

t/m 30 mei

Eindhoven

Vleermuisexcursie

Spannende vleermuisexcursie op Landgoed Elswout waarbij de vleermuizen met een vleermuisdetector worden opgespoord.

vrijdag 25 mei

OVERVEEN

Stadsrondrit met de paardentram

Op vrijdagmiddag om 14.00 uur kun je mee met de paardentram voor een prachtige rit door het historische centrum van Hanzestad Doesburg. U krijgt alles te horen krijgt over de rijke geschiedenis van deze stad.

t/m 31 augustus

Doesburg

Adje op het Fries StraatFestival

Tijdens het Fries StraatFestival mogen de kinderen van de Circus Adje Meester Klas natuurlijk niet ontbreken! Zij lopen mee in de Parade en vertonen hun allerbeste kunsten tijdens het festival.

zaterdag 26 mei

Leeuwarden

Pimpfestival dit jaar in Schaijk!

n het weekend van 25 tot en met 27 mei strijken er ruim 70 gepimpte caravans en campers neer op Charmecamping Hartje Groen in Schaijk.

zaterdag 26 mei

Schaijk

Kleverparkfestival

De 34e editie van het Kleverpark Festival staat voor de deur en wordt nog leuker, verrassender, spannender, uitgebreider en leerzamer dan voorgaande jaren.

zaterdag 26 mei

Haarlem

Terschellinger Zeepkistenrace

Op 26 mei 2018 vindt voor de 4e keer de Terschellinger Zeepkistenrace plaats. Tijdens de race scheuren verschillende teams met hun zelfgemaakte zeepkist van de berg af om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten.

zaterdag 26 mei

Terschelling

Heerlijk Heesch

Proef de gezelligheid bij Heerlijk Heesch! In een sfeervolle ambiance op de Misse zullen verschillende restaurateurs uit Heesch en een omgeving hun bijzondere gerechten serveren.

26 en 27 mei

Heesch