Geniet iedere dag. Bijzondere events dichtbij.

Waar kunnen we je mee helpen?

Sorteer op:

Er zijn 185 evenementen gevonden

Mission Eureka

Mission Eureka is een innovatief groepsspel voor iedereen vanaf 8 jaar over meer dan 100 jaar Philips uitvindingen.

wekelijks

Eindhoven

Frans Hals en de Modernen

Het vernieuwde Frans Hals Museum opent op 13 oktober een spraakmakende tentoonstelling van buitengewoon kaliber: Frans Hals en de Modernen.

t/m 24 februari 2019

HAARLEM

Binnenkijken met Thijs Wolzak

Tussen september 2011 en januari 2018 fotografeerde Thijs Wolzak 248 keer Nederlanders in hun interieur. De fotoserie werd wekelijks getoond in de populaire rubriek Binnenkijken in NRC Handelsblad.

t/m 17 februari 2019

's-Hertogenbosch

Jazz at the Tower

Geniet elke dinsdagavond van live jazzmuziek in de Wijnhuistoren in Zutphen. De beste jazzartiesten van Nederland en daarbuiten komen optreden.

t/m 25 juni 2019

Zutphen

Expeditie Noord | Maastricht Underground

Ben je niet bang in het donker? Ga dan op avontuur in de Grotten Noord van de St. Pietersberg! Deze expeditie is geschikt voor kinderen tussen de 7 en 14 jaar met een goede dosis nieuwsgierigheid en lef. Ze ervaren met een kaart, eigen zaklamp en kompas

t/m 21 december

Maastricht

Stadswandeling: Explorer Tour

In zo’n twee uur tijd ontdek je alle elementen die van Maastricht Maastricht maken; de historische iconen, culturele en culinaire hotspots en het DNA van de verschillende wijken van de stad. De stadswandeling met alle hoogtepunten van Maastricht.

t/m 28 december

Maastricht

Het Verhaal van Brabant

Het Verhaal van Brabant presenteert de geschiedenis, cultuur en kunst van Brabant. Je wandelt door de hoogte- en dieptepunten van Brabant aan de hand van kunst en voorwerpen, ondersteund door multimedia.

wekelijks

's-Hertogenbosch

Tentoonstelling Robots love Music

Museum Speelklok staat geheel in het teken van muzikale robots! Talloze muziekrobots van over de hele wereld zijn t/m 3 maart 2019 in het museum te bewonderen.

t/m 3 maart 2019

Utrecht

Ruis! Frans Hals Anders

Frans Hals heeft de conventies van de portretkunst opengebroken. In het spoor van destijds tegendraadse opvattingen van Hals brengt de tentoonstelling kunstwerken van hedendaagse kunstenaars samen die, net als Hals, de portretkunst van nu bevragen.

t/m 27 januari 2019

HAARLEM

Balancing Act

A Balancing ActA Balancing Act laat verschillende (inter)nationale kunstenaars zien die in sculpturen, installaties, foto's, schilderijen, performances, tekeningen en videowerken het vinden van evenwicht onderzoeken.

t/m 6 januari 2019

Amersfoort

Robot love

In de tentoonstelling en festivalprogramma op de grens van kunst, design en technologie, staat Up Close and Personal with Robots centraal.

t/m 2 december

Eindhoven

Tentoonstelling: 'Gedekte tafels'

Een verrassende tentoonstelling van gedekte tafels door de eeuwen heen in de publiekshal van het gemeentehuis van Oss.

t/m 31 december

Oss

Speurtochten in het Teylers Museum

In Teyers Museum wemelt het van de dieren, wist je dat? In bijna elke zaal zitten er een paar verstopt. Loop maar eens mee, dan vind je ze misschien!

wekelijks

HAARLEM

Speurtocht 'Ontdek het geheim van de Keizer'

Ontdek het geheim van de keizer! Tijdens de speurtocht over het landgoed van Huis Doorn kom je van alles te weten over het leven van een keizer. Willem van Vulpen is 12 jaar en werkt in de keuken van Huis Doorn.

wekelijks

Doorn

DOMUnder

DOMunder is dé historische attractie in Utrecht voor jong en oud. Dompel je onder in de 2000 jaar geschiedenis van het Domplein, Utrecht en Nederland.

wekelijks

Utrecht

Expositie 60 jaar Ruimtevaart - Museum Noordwijk

Genootschap Oud Noordwijk organiseert In samenwerking met Space Expo de expositie '60 jaar ruimtevaart'.

t/m 31 december

Noordwijk

Rondleiding Combi Fort en Grotten Noord | Maastricht Underground

Profiteer van dit Combi voordeel! Beleef het sfeervolle en historische Fort St. Pieter met een bezoek aan de spannende duisternis van de grotten.

t/m 6 januari 2019

Maastricht

Domtoren rondleiding

Het symbool van Utrecht is natuurlijk de 112 meter hoge en meer dan 600 jaar oude Domtoren: de hoogste middeleeuwse toren van Nederland.

t/m 31 december

Utrecht

Stadstour in Good Old Time(r)s

Stadstour in good old time(r)s

t/m 1 januari 2019

Leeuwarden

RAUM

RAUM is een oase in de nieuwe stad, in het hart van Leidsche Rijn Centrum, waar je via kunst & design samen de toekomst van de stad kunt maken, verbeelden en bevragen.

dagelijks

Utrecht

Expositie: Space Waste Lab | Almere

De Nederlandse kunstenaar Daan Roosegaarde, o.a. bekend van het Van Gogh fietspad in Eindhoven, komt met zijn expo Space Waste Lab om een nieuw perspectief op ruimteafval te creëren. Een levend laboratorium dat ondersteund wordt door ruimte-experts.

t/m 19 januari 2019

Almere

Expositie: Leonardo da Vinci | Haarlem

De eerste grote Nederlandse tentoonstelling van echte tekeningen van Da Vinci. Vanaf 5 oktober presenteert Teylers Museum nooit eerder vertoond werk van deze Italiaanse meester.

t/m 6 januari 2019

Haarlem

Culturele Hoofdstraat van Europa

Beetsterzwaag presenteert zich in 2018 als Culturele Hoofdstraat van Europa. Van de A7 tot en met Olterterp vindt gedurende het hele jaar een reeks van culturele evenementen plaats. Op bijzondere locaties, binnen en buiten.

t/m 31 december

Beetsterzwaag

Buiten het museum: Drachten in Stijl

Museumplein in Stijl, Lichtroute in Stijlkleuren, Kunst in de stegen, Monumentale Rinsemastoelen & Poëzie Wandeltocht. Een revolutie in kleur!

t/m 31 december

Drachten