Levon Biss

Levon Biss | Microsculpture

Microsculpture is een tentoonstelling met werk van de Britse fotograaf Levon Biss. Het werk omvat een groot aantal blow-ups van insecten. Je ziet de intense kleuren, bouw, reflecties en de structuur van de insecten op foto’s van maar liefst 3 meter hoog.

Biss stelde ze samen door duizenden microscopische foto’s te maken van onderdelen van de insecten. Met deze verschillende microscopische beelden bouwde hij het oorspronkelijke insect weer op. Biss werkte hierin nauw samen met medewerkers van het Oxford University Museum of Natural History, waar in mei 2016 Microsculpture voor het eerst getoond werd. De expo stond o.a. in Duitsland, Zwitserland, Denemarken en de Verenigde Arabische Emeraten. Natuurhistorisch Museum Maastricht heeft de primeur voor de Euregio. Microsculpture is een lust voor het oo…

Microsculpture is een tentoonstelling met werk van de Britse fotograaf Levon Biss. Het werk omvat een groot aantal blow-ups van insecten. Je ziet de intense kleuren, bouw, reflecties en de structuur van de insecten op foto’s van maar liefst 3 meter hoog.

Biss stelde ze samen door duizenden microscopische foto’s te maken van onderdelen van de insecten. Met deze verschillende microscopische beelden bouwde hij het oorspronkelijke insect weer op. Biss werkte hierin nauw samen met medewerkers van het Oxford University Museum of Natural History, waar in mei 2016 Microsculpture voor het eerst getoond werd. De expo stond o.a. in Duitsland, Zwitserland, Denemarken en de Verenigde Arabische Emeraten. Natuurhistorisch Museum Maastricht heeft de primeur voor de Euregio. Microsculpture is een lust voor het oog en een echte must see. Niet alleen interessant voor fotografen en natuurliefhebbers, maar voor iedereen die verrast wil worden en iets unieks wil beleven. Microsculpture viert de schoonheid van de natuur tot in de kleinste details!

Tijdens de opening van de tentoonstelling Microsculpture, geeft de Belgische fotograaf Maxim Piessen een lezing over wat macrofotografie inhoudt. Hij bespreekt ook de beelden van fotograaf Levon Biss die in Microsculpture te zien zijn. Na afloop geeft Piessen een rondleiding door de tentoonstelling. Maxim Piessen zal in de maanden januari en maart in het Natuurhistorisch Museum Maastricht macrofotografie workshops verzorgen.

Kinderen kunnen tijdens deze opening deelnemen aan de workshop “(On)zichtbare beestjes”. Onder leiding van bioloog Roosje Lubrecht worden diverse insecten door een microscoop bekeken. In de microscoop zie je kriebelige enge prikbeestjes of misschien wel prachtige wezens met ijle vleugels of fel gekleurde panters.

Locatie

Wanneer

  • elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag t/m 1 maart 2019
  • elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 6 maart 2019 t/m 21 april 2019
  • Let op: openingstijden kunnen afwijken tijdens feestdagen

Prijzen

  • Volwassenen€ 6,40 groep +20 personen : € 5,40
  • Kinderen€ 4,30 Kind t/m 4 jaar : Gratis, Kind 5 - 11 : €4,30, groep +20 personen : € 3,30
  • CJP (Cultureel Jongeren Paspoort)€ 5,40
  • MJK (Museumjaarkaart)Gratis

Neem alvast een kijkje