Hoofdfoto Noordelijk Film Festival
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Noordelijk Film Festival

ZES DAGEN LANG HET BESTE VAN DE EUROPESE CINEMA

Als het gure herfstweer zijn intrede doet, is er niets fijner dan in De Harmonie en Slieker ‘bingen’ op het beste van de Noordelijke en Europese cinema! In 2018 presenteert het Noordelijk Film Festival daar een overweldigend filmprogramma, vol nieuw avontuur.

In deze 39ste editie trakteert het festival de filmliefhebber met meer dan 150 titels op een filmfeest dat zich kenmerkt door een internationale dimensie en een trotse focus op Noord-Nederlandse en Noord-Europese films. Wat kun je verwachten? Spiksplinternieuwe speelfilms, intrigerende documentaires, bijzondere arthouse cinema, speciale premières, korte films, klassiekers, maar ook gesprekken met (inter)nationale gasten, live muziek, film & food events, fijne feestjes en natuurlijk een geweldige sfeer. Het bruisende festivalhart is de foyer van De Harmonie. De Grand Opening vindt in drie…

ZES DAGEN LANG HET BESTE VAN DE EUROPESE CINEMA

Als het gure herfstweer zijn intrede doet, is er niets fijner dan in De Harmonie en Slieker ‘bingen’ op het beste van de Noordelijke en Europese cinema! In 2018 presenteert het Noordelijk Film Festival daar een overweldigend filmprogramma, vol nieuw avontuur.

In deze 39ste editie trakteert het festival de filmliefhebber met meer dan 150 titels op een filmfeest dat zich kenmerkt door een internationale dimensie en een trotse focus op Noord-Nederlandse en Noord-Europese films. Wat kun je verwachten? Spiksplinternieuwe speelfilms, intrigerende documentaires, bijzondere arthouse cinema, speciale premières, korte films, klassiekers, maar ook gesprekken met (inter)nationale gasten, live muziek, film & food events, fijne feestjes en natuurlijk een geweldige sfeer. Het bruisende festivalhart is de foyer van De Harmonie. De Grand Opening vindt in drie zalen plaats op dinsdagavond 6 november. Het festival gaat op maandag 5 november al van start met het speciale programma voor de nieuwe generatie filmmakers en filmkijkers: New Generation.

Noordse focus
De Noordse Focus maakt het Noordelijk Film Festival uniek. De grote filmexpeditie reist door een breed Noord-Europa: van IJsland, via Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland tot aan groot Scandinavië en de Baltische Staten. Een sterke selectie van de nieuwste internationale speelfilms en documentaires deelt het doek met veelbelovende films van talent uit eigen regio. We vieren de 100ste geboortedag van de Zweedse grootheid Ingmar Bergman in het onderdeel Bergmania. In aansluiting op Lân fan taal, brengt ons Fries Film Archief samen met Groningen en Drenthe een talig en multimediaal filmprogramma. De eerste twee documentaires van Sailing on The Grass gaan feestelijk in première. En we reiken onze Award for Special Contribution to Northern Cinema uit.

New Generation
Tussen 5 en 9 november is het festival de hotspot voor de nieuwe generatie filmmakers en filmkijkers. Terwijl scholieren en jongeren het festival ontdekken via het indrukwekkende project Look@ME, schoolvoorstellingen, lesmappen, workshops en als jurylid of deelnemer van de MovieZone Talentday, gaan studenten aan de slag met Worldbuilding en kunnen jonge en gevestigde filmmakers, scenaristen, acteurs en filmjournalisten in spe hun hart ophalen bij het 48 Hour Film Project, de New Generation Academy, (internationale) masterclasses, workshops, inspiratiesessies en natuurlijk de nodige netwerkborrels. Het Noordelijk Film Festival creëert samen met het Fries film- en mediaplatform New Noardic Wave de vetste tijdelijke filmacademie van het Noorden!

Ga op avontuur en ontdek de diversiteit van Europa, gewoon vanuit een lekkere bioscoopstoel in hartje Leeuwarden. Veel van de geweldige films op het Noordelijk Film Festival beleven hun Nederlandse of Friese première en kun je alleen híer op groot doek zien! Het complete aanbod vind je vanaf medio oktober op Noordelijkfilmfestival.nl.

Contact

Adres:
Ruiterskwartier 4
8911 BP Leeuwarden
Plan je route
Afstand:

Locatie

Prijzen

 • van € 5,50 tot € 80,00 • Regulier ticket = € 9,50 • Filmticket voor studenten: € 5,50 • Kortingskaart voor 1 persoon: € 19,50 (persoonsgebonden, met de kortingskaart betaal je € 6,00 per film, maximaal 1 kaart per film) • Kortingskaart voor 2 personen: € 39,00 (persoonsgebonden, met de kortingskaart betaal je €6,00 per film, maximaal 2 kaarten per film) • Strippenkaart: €80,- (geldig voor tien films, niet persoonsgebonden)

Kenmerken

Cultuur

 • Taal: Diverse talen
 • LanguageNoProblemJa

Kijkwijzer

 • Voor alle leeftijdenJa

Doelgroep

 • KinderenJa
 • GezinnenJa
 • JongerenJa
 • ScholierenJa
 • StudentenJa
 • VolwassenenJa
 • SeniorenJa

Neem alvast een kijkje

Zin in Drama?
Zin in Romantiek?
Zin in Actie?
New Generation promo - Noordelijk Film Festival
NFF 1
NFF 3
NFF 4
NFF 5
NFF Anders
Dòst