Geniet iedere dag. Bijzondere events dichtbij.

Waar kunnen we je mee helpen?

Sorteer op:

Er zijn 202 evenementen gevonden

Theater: Ashton Brothers Enfants Terribles | Sneek

De Ashton Brothers. Zij doopten de gevaarlijkste acts, de vreemdste trucs en de meest hilarische nummers om tot een bonte mix van muziek, acrobatiek en regelrechte tovenarij.

donderdag 18 oktober

Sneek

FryslânPhoto Festival

Ook in 2018 staat Leeuwarden in oktober in het teken van fotografie tijdens het FryslânPhoto Festival. De deelnemende Friese fotografen - zowel professionals als gevorderde amateurs - hebben zich laten inspireren door het thema ‘Wie ben ik’.

t/m 28 oktober

Leeuwarden

15 jaar De Helling

Het Utrechtse podium De Helling viert haar 15-jarig bestaan met optredens van Rico & Sticks, Vive la Fête, Canshaker Pi, Mozes And The Firstborn, Afterpartees, Aphrodite en 90’s Alternative. Het jubileumweekend vindt plaats van 18 t/m 20 oktober 2018.

t/m 20 oktober

Utrecht

Stadswandelingen - Herfstvakantie

Ga in de herfstvakantie mee met de stadsgids op ontdekkingstocht langs de fraaiste plekjes en historische hoogtepunten van de stad.

18 oktober, 20 oktober en nog 3 dagen

Doesburg

Taaltoer

Taaltoer Onze taal en onze stad, beide zijn ons vertrouwd. We kennen de woorden, zinnen en vragen, we kennen de straten, de geluiden, de drukte, de mensen. Toch...

18 oktober, 15 november

Leeuwarden

Balancing Act

A Balancing ActA Balancing Act laat verschillende (inter)nationale kunstenaars zien die in sculpturen, installaties, foto's, schilderijen, performances, tekeningen en videowerken het vinden van evenwicht onderzoeken.

t/m 6 januari 2019

Amersfoort

Tentoonstelling: 'Gedekte tafels'

Een verrassende tentoonstelling van gedekte tafels door de eeuwen heen in de publiekshal van het gemeentehuis van Oss.

t/m 31 december

Oss

Binnenkijken met Thijs Wolzak

Tussen september 2011 en januari 2018 fotografeerde Thijs Wolzak 248 keer Nederlanders in hun interieur. De fotoserie werd wekelijks getoond in de populaire rubriek Binnenkijken in NRC Handelsblad.

t/m 17 februari 2019

's-Hertogenbosch

Cultuurhistorische stadswandeling

Iedere donderdag t/m zondag organiseert VVV 's-Hertogenbosch een cultuurhistorische stadswandeling waar iedereen aan kan deelnemen. Tijdens deze wandeling loop je met een stadsgids door het eeuwenoude stadscentrum van 's-Hertogenbosch

wekelijks

's-Hertogenbosch

Robot love

In de tentoonstelling en festivalprogramma op de grens van kunst, design en technologie, staat Up Close and Personal with Robots centraal.

t/m 2 december

Eindhoven

Torenbeklimming Jacobskerk

Torenbeklimming Jacobskerk. Het kerkgebouw is vanaf eind april tot en met oktober opengesteld voor het publiek.

18 oktober, 23 oktober en nog 4 dagen

WINTERSWIJK

Places of Hope

De sterrenhemel weer kunnen zien. Wonen in je eigen natuurgebied. Met buren een windmolen aanschaffen die het hele dorp van stroom voorziet. Paddenstoelen uit je eigen wijk eten...

t/m 25 november

Leeuwarden

Stadswandeling: Hidden Places, Secret Spaces

Ben je Instagram- of amateurfotograaf, liefhebber van urban exploring, of Maastrichtenaar? Dan kun je tijdens deze tocht je hart ophalen. Dit is dé Urban stadswandeling van Maastricht.

t/m 31 december

Maastricht

Dorpswandeling onder leiding van een gids

Wandelen met een ervaren gids van Het Gilde in het mooie en gezellige Winterswijk.

18 oktober, 20 oktober en nog 4 dagen

WINTERSWIJK

Tentoonstelling Robots love Music

Museum Speelklok staat geheel in het teken van muzikale robots! Talloze muziekrobots van over de hele wereld zijn t/m 3 maart 2019 in het museum te bewonderen.

t/m 3 maart 2019

Utrecht

Food is fictie

Voedsel verleidt ons met mooie beelden en verhalen. In de kloof tussen productie en consumptie krijgen vormgevers een steeds belangrijkere rol.Hun aantrekkelijke ontwerpen en verleidelijke verhalen verzoenen de consument met de herkomst van ons eten.

18 oktober, 19 oktober en nog 8 dagen

's-Hertogenbosch

Frans Hals en de Modernen

Het vernieuwde Frans Hals Museum opent op 13 oktober een spraakmakende tentoonstelling van buitengewoon kaliber: Frans Hals en de Modernen.

t/m 24 februari 2019

HAARLEM

Mission Eureka

Mission Eureka is een innovatief groepsspel voor iedereen vanaf 8 jaar over meer dan 100 jaar Philips uitvindingen.

wekelijks

Eindhoven

Ruis! Frans Hals Anders

Frans Hals heeft de conventies van de portretkunst opengebroken. In het spoor van destijds tegendraadse opvattingen van Hals brengt de tentoonstelling kunstwerken van hedendaagse kunstenaars samen die, net als Hals, de portretkunst van nu bevragen.

t/m 27 januari 2019

HAARLEM

Het Verhaal van Brabant

Het Verhaal van Brabant presenteert de geschiedenis, cultuur en kunst van Brabant. Je wandelt door de hoogte- en dieptepunten van Brabant aan de hand van kunst en voorwerpen, ondersteund door multimedia.

wekelijks

's-Hertogenbosch

Speurtocht 'Ontdek het geheim van de Keizer'

Ontdek het geheim van de keizer! Tijdens de speurtocht over het landgoed van Huis Doorn kom je van alles te weten over het leven van een keizer. Willem van Vulpen is 12 jaar en werkt in de keuken van Huis Doorn.

wekelijks

Doorn

DOMUnder

DOMunder is dé historische attractie in Utrecht voor jong en oud. Dompel je onder in de 2000 jaar geschiedenis van het Domplein, Utrecht en Nederland.

wekelijks

Utrecht

Expositie Manish Nai - Capturing Time

Manish Nai: Capturing Time is de eerste museale solotentoonstelling van deze kunstenaar in Nederland, nadat zijn exposities in eigen land, Frankrijk en Zwitserland al veel aandacht kregen.

t/m 4 november

's-Hertogenbosch

Kindergrottentocht: 4 t/m 7 jaar | Maastricht Underground

Speciaal voor kinderen van 4 t/m 7 jaar is er een spannende tocht door het donkere gangenstelsel onder de Sint Pietersberg.

t/m 28 oktober

Maastricht