Landelijke uitagenda. Er is zoveel te beleven.

Waar kunnen we je mee helpen?

Er zijn 275 evenementen gevonden

Cirque Moustache

Dit jaar reist Cirque Moustache alweer voor de 6e keer, en dus een jubileumjaar, door Nederland voor een zomertour. Een groep enthousiaste jonge artiesten brengen ook dit jaar een nieuwe energieke familieshow vol passie.

14 augustus, 23 augustus

DOORN

Ricciotti Ensemble Zomeravondconcert

Het Ricciotti Ensemble brengt een zomers programma op het binnenplein van het kasteel tijdens hun zomertournee.

dinsdag 14 augustus

Mill

Roofvogelshow op RCN Het Grote Bos

Valkeniersbedrijf De Valkenhof komt een spectaculaire roofvogeldemonstratie geven, op Het Grote Bos! Uilen, valken, buizerds en arends, ze maken allemaal een vlucht boven het park.

dinsdag 14 augustus

DOORN

Adel in Beeld

Bezoek tot en met 30 september de tentoonstelling Adel in Beeld in het Stedelijk Museum Zutphen. Wie waren de voornaamste families die hun stempel hebben gedrukt op de stad en de Graafschap Zutphen?

t/m 30 september

Zutphen

Lunch Time Yoga

Ervaar Lunch Time Yoga - Yoga met Smoothie of verse soep voordelen? verhoog je productiviteit - Stress weg, terug op je werk met meer energie, creatiever en betere concentratie. Er is een mogelijkheid om op te frissen.

t/m 27 september

Hapert

Stadswandeling: Explorer Tour

In zo’n twee uur tijd ontdek je alle elementen die van Maastricht Maastricht maken; de historische iconen, culturele en culinaire hotspots en het DNA van de verschillende wijken van de stad. De stadswandeling met alle hoogtepunten van Maastricht.

t/m 28 december

Maastricht

Zomer in preHistorisch Dorp

Reis je terug in de tijd? Vakantie-uitje naar vroeger!

t/m 1 september

Eindhoven

Tentoonstelling: We Are Food - over de kunst van voedsel

Zonder voedsel kan niemand leven. Maar hoe vaak staan we nou eigenlijk stil bij wat we elke dag weer eten? Met de tentoonstelling WeAreFood wil Museum Jan Cunen zijn bezoekers op een nieuwe en ongewone manier naar voedsel laten kijken.

t/m 16 september

OSS

Palm Parkies Valkenbergconcerten

Gratis muziekoptreden in het Valkenbergpark. Deze concerten (7 weken op dinsdag) maken deel uit van het Palm Parkies Festival dat 's zomers langs diverse steden in België en Zuid-Nederland trekt.

14 augustus, 21 augustus

Breda

Adel & Accessoires: kleine voorwerpen, grote verhalen

De speciale rondleiding 'Adel en accessoires: Kleine voorwerpen, grote verhalen' verkent verfijnde aanvullingen op de kleding tot op de vierkante centimeter.

t/m 16 september

Oud Zuilen

Speurtocht 'Ontdek het geheim van de Keizer'

Ontdek het geheim van de keizer! Tijdens de speurtocht over het landgoed van Huis Doorn kom je van alles te weten over het leven van een keizer. Willem van Vulpen is 12 jaar en werkt in de keuken van Huis Doorn.

wekelijks

Doorn

DOMUnder

DOMunder is dé historische attractie in Utrecht voor jong en oud. Dompel je onder in de 2000 jaar geschiedenis van het Domplein, Utrecht en Nederland.

wekelijks

Utrecht

Flower Power - Topstukken uit Utrechtse collecties

Flower Power - Topstukken uit Utrechtse collecties

t/m 16 september

Bunnik

An Antihero in Eindhoven

Opeenvolgende scènes tonen geometrisch, gestileerde skate obstakels, die een abstracte link leggen naar de locatie; één van de grootste indoor skateparken in Europa. Het kleurrijke geheel biedt de bezoeker zo een bijzondere visuele ervaring.

t/m 14 augustus 2019

Eindhoven

Tropisch Vlinderfestival

De Botanische Tuinen zijn met hun bloeiende planten al een kleurenspektakel op zich, maar vanaf 1 juni zullen de vlinders ook de vlinders zich weer laten zien

t/m 16 september

Utrecht

Rondleiding Grotten Zonneberg | Maastricht Underground

Durf je helemaal ondergronds te gaan en ben je niet bang in het donker? Ga dan op avontuur in de grotten van de Sint Pietersberg! Geen licht, geen geluid, geen geur, geen straling, geen vervuiling, geen bereik met je telefoon, geen tijdsbesef…

t/m 6 januari 2019

Maastricht

Culturele Hoofdstraat van Europa

Beetsterzwaag presenteert zich in 2018 als Culturele Hoofdstraat van Europa. Van de A7 tot en met Olterterp vindt gedurende het hele jaar een reeks van culturele evenementen plaats. Op bijzondere locaties, binnen en buiten.

t/m 31 december

Beetsterzwaag

Fierljeppen 2018

In een jaar waarin de Friese cultuur haar hoogtijdagen viert, mogen de Friese sporten natuurlijk niet ontbreken: fierljeppen, kaatsen en skûtsjesilen komen vrijwel alleen in onze provincie voor en vormen een belangrijk onderdeel van onze cultuur.

t/m 25 augustus

Burgum

City Tour met Oldtimer bus

Stiphout Tours & Trips verzorgt met haar oldtimer bussen rondritten in Maastricht en laat je op een originele manier kennismaken met het historische deel van de stad, de nieuwe wijk Céramique, het Gouvernement en de St. Pietersberg.

t/m 30 december

Maastricht

Vollemaan wandeling in De Groote Peel

Vollemaanwandeling in De Groote Peel Op diverse data weer een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Op die avond kun je weer dwalen over de door de maan verlichte peelbanen. Al je zintuigen staan op scherp, Een bijzondere ervaring!

t/m 14 augustus 2019

Ospel

Waanzinnige Boomhut in Waterliniemuseum

bijzondere expositie voor kinderen

t/m 28 oktober

Bunnik

Expositie 60 jaar Ruimtevaart - Museum Noordwijk

Genootschap Oud Noordwijk organiseert In samenwerking met Space Expo de expositie '60 jaar ruimtevaart'.

t/m 31 december

Noordwijk

Zomerfestival Veenendaal

Tussen 27 juli en 26 augustus 2018 bruist Winkelstad Veenendaal! Tijdens de eerste editie van het Zomerfestival Veenendaal zijn er in en rond het centrum van Veenendaal ruim 40 evenementen te beleven voor jong én oud.

t/m 26 augustus

Veenendaal

Museum Kids Factory

Tijdens de Museum Kids Factory kunnen kinderen actief aan de slag met techniek.

t/m 19 augustus

Eindhoven