Landelijke uitagenda. Er is zoveel te beleven.

Waar kunnen we je mee helpen?

Er zijn 265 evenementen gevonden

Nachtwandeling vanaf Café Ome Ko

unieke nachtwandeling

vrijdag 22 juni

Wijk bij Duurstede

Groene Hart Culinair

Drie dagen heerlijk culinair genieten in een ontspannen ambiance, waarin muziek, culinair en elkaar ontmoeten centraal zal staan. Groene Hart Culinair is onderscheiden door haar hoogwaardige uitstraling, programmering en culinaire invulling.

t/m 23 juni

Woerden

Vincent Bijlo met voorstelling ‘De Houthacker’

Cabaretier, columnist en schrijver Vincent Bijlo en the Rossettis geven op 22 & 24 juni 2018 onder de noemer ‘De Houthacker’, een midzomernachtvoorstelling in het Openluchttheater van Landgoed Zonheuvel.

22 juni, 24 juni

Doorn

Festival Sunsation

Festival Sunsation is uitgegroeid van een kleinschalig poëtische viering van de zonnewende met tientallen bezoekers tot een groots openlucht festival.

t/m 23 juni

Lelystad

Mata Hari " lady of Fashion,"

Deze tentoonstelling laat een andere kant van Mata Hari zien: namelijk die van Mata Hari als mode icoon. De tentoonstelling toont u mode uit een vervolgen tijd. Ook aan het levensverhaal van Mata Hari en de relatie met haar dochter wordt aandacht besteed.

22 juni, 23 juni en nog 5 dagen

Leeuwarden

Stadsrondrit met de paardentram

Op vrijdagmiddag om 14.00 uur kun je mee met de paardentram voor een prachtige rit door het historische centrum van Hanzestad Doesburg. U krijgt alles te horen krijgt over de rijke geschiedenis van deze stad.

22 juni, 29 juni en nog 9 dagen

Doesburg

Mart Visser - The Take Over

Het Raadhuis van de gemeente Zandvoort is van 2 mei tot en met 1 juli 2018 het exclusieve domein van Mart Visser.

22 juni, 23 juni en nog 5 dagen

Zandvoort

Speurtocht 'Ontdek het geheim van de Keizer'

Ontdek het geheim van de keizer! Tijdens de speurtocht over het landgoed van Huis Doorn kom je van alles te weten over het leven van een keizer. Willem van Vulpen is 12 jaar en werkt in de keuken van Huis Doorn.

wekelijks

Doorn

Adel in Beeld

Bezoek tot en met 30 september de tentoonstelling Adel in Beeld in het Stedelijk Museum Zutphen. Wie waren de voornaamste families die hun stempel hebben gedrukt op de stad en de Graafschap Zutphen?

t/m 30 september

Zutphen

Adel & Accessoires: kleine voorwerpen, grote verhalen

De speciale rondleiding 'Adel en accessoires: Kleine voorwerpen, grote verhalen' verkent verfijnde aanvullingen op de kleding tot op de vierkante centimeter.

t/m 16 september

Oud Zuilen

Tentoonstelling: We Are Food - over de kunst van voedsel

Zonder voedsel kan niemand leven. Maar hoe vaak staan we nou eigenlijk stil bij wat we elke dag weer eten? Met de tentoonstelling WeAreFood wil Museum Jan Cunen zijn bezoekers op een nieuwe en ongewone manier naar voedsel laten kijken.

t/m 16 september

OSS

DOMUnder

DOMunder is dé historische attractie in Utrecht voor jong en oud. Dompel je onder in de 2000 jaar geschiedenis van het Domplein, Utrecht en Nederland.

wekelijks

Utrecht

Flower Power - Topstukken uit Utrechtse collecties

Flower Power - Topstukken uit Utrechtse collecties

t/m 16 september

Bunnik

Tropisch Vlinderfestival

De Botanische Tuinen zijn met hun bloeiende planten al een kleurenspektakel op zich, maar vanaf 1 juni zullen de vlinders ook de vlinders zich weer laten zien

t/m 16 september

Utrecht

Taalkaravaan Oerol

In 2018 trekt het reizende festival de Taalkaravaan door Fryslân. Daarmee haakt Lân fan taal aan op bestaande festivals en evenementen en versterkt ze met een rijk, talig (muziek)programma...

t/m 24 juni

Terschelling

Culturele Hoofdstraat van Europa

Beetsterzwaag presenteert zich in 2018 als Culturele Hoofdstraat van Europa. Van de A7 tot en met Olterterp vindt gedurende het hele jaar een reeks van culturele evenementen plaats. Op bijzondere locaties, binnen en buiten.

t/m 31 december

Beetsterzwaag

Waanzinnige Boomhut in Waterliniemuseum

bijzondere expositie voor kinderen

t/m 28 oktober

Bunnik

Schilderfestival 2018

Het Schilderfestival Noordwijk wordt dit jaar alweer voor de 20e keer georganiseerd.

t/m 24 juni

Noordwijk

Fierljeppen 2018

In een jaar waarin de Friese cultuur haar hoogtijdagen viert, mogen de Friese sporten natuurlijk niet ontbreken: fierljeppen, kaatsen en skûtsjesilen komen vrijwel alleen in onze provincie voor en vormen een belangrijk onderdeel van onze cultuur.

t/m 25 augustus

Burgum

Ashtonia op Slot Zeist

Na de stijf-uitverkochte eerste editie nemen de Ashton Brothers deze zomer opnieuw Slot Zeist in hun bezit met een volledig nieuw avondvullend, komisch en lekker programma. Circustheater in optima forma.

t/m 22 juli

Zeist

The Colorfield Performance

The Colorfield Performance is de verzamelnaam voor de grote Land- Art projecten, waarin Dirk Hakze samenwerkt met andere kunstenaars. Het idee hierachter is dat vanuit een gemeenschappelijk concept individuele bijdragen samenvloeien...

t/m 30 september

Sloten

De verborgen kamers van De Haar

De rondleiding ‘De verborgen kamers van De Haar’ geeft je een unieke blik in het geheime leven van het kasteelpersoneel.

t/m 30 november

Haarzuilens

An Antihero in Eindhoven

Opeenvolgende scènes tonen geometrisch, gestileerde skate obstakels, die een abstracte link leggen naar de locatie; één van de grootste indoor skateparken in Europa. Het kleurrijke geheel biedt de bezoeker zo een bijzondere visuele ervaring.

t/m 22 juni 2019

Eindhoven