Landelijke uitagenda. Er is zoveel te beleven.

Waar kunnen we je mee helpen?

t/m 10 juni zijn er 27 evenementen voor je

Beleef de Alde Feanen bij nacht!

Beleef de Alde Feanen bij nacht! Sloepvaren door de Alde Feanen in het donker! Met lokale (spook)verhalen en andere wetenswaardigheden over de nacht. Beleef deze twee uur durende onvergetelijke vaartocht met schipper. Elke maandagnacht in het seizoen.

maandag 4 juni

Earnewâld

Flower Power - Topstukken uit Utrechtse collecties

Flower Power - Topstukken uit Utrechtse collecties

t/m 10 juni

Bunnik

Tropisch Vlinderfestival

De Botanische Tuinen zijn met hun bloeiende planten al een kleurenspektakel op zich, maar vanaf 1 juni zullen de vlinders ook de vlinders zich weer laten zien

t/m 10 juni

Utrecht

Culturele Hoofdstraat van Europa

Beetsterzwaag presenteert zich in 2018 als Culturele Hoofdstraat van Europa. Van de A7 tot en met Olterterp vindt gedurende het hele jaar een reeks van culturele evenementen plaats. Op bijzondere locaties, binnen en buiten.

t/m 10 juni

Beetsterzwaag

Fierljeppen 2018

In een jaar waarin de Friese cultuur haar hoogtijdagen viert, mogen de Friese sporten natuurlijk niet ontbreken: fierljeppen, kaatsen en skûtsjesilen komen vrijwel alleen in onze provincie voor en vormen een belangrijk onderdeel van onze cultuur.

t/m 10 juni

Burgum

Ashtonia op Slot Zeist

Na de stijf-uitverkochte eerste editie nemen de Ashton Brothers deze zomer opnieuw Slot Zeist in hun bezit met een volledig nieuw avondvullend, komisch en lekker programma. Circustheater in optima forma.

t/m 10 juni

Zeist

The Colorfield Performance

The Colorfield Performance is de verzamelnaam voor de grote Land- Art projecten, waarin Dirk Hakze samenwerkt met andere kunstenaars. Het idee hierachter is dat vanuit een gemeenschappelijk concept individuele bijdragen samenvloeien...

t/m 10 juni

Sloten

De verborgen kamers van De Haar

De rondleiding ‘De verborgen kamers van De Haar’ geeft je een unieke blik in het geheime leven van het kasteelpersoneel.

t/m 10 juni

Haarzuilens

An Antihero in Eindhoven

Opeenvolgende scènes tonen geometrisch, gestileerde skate obstakels, die een abstracte link leggen naar de locatie; één van de grootste indoor skateparken in Europa. Het kleurrijke geheel biedt de bezoeker zo een bijzondere visuele ervaring.

t/m 10 juni

Eindhoven

Adel & Accessoires: kleine voorwerpen, grote verhalen

De speciale rondleiding 'Adel en accessoires: Kleine voorwerpen, grote verhalen' verkent verfijnde aanvullingen op de kleding tot op de vierkante centimeter.

t/m 10 juni

Oud Zuilen

Tentoonstelling: We Are Food - over de kunst van voedsel

Zonder voedsel kan niemand leven. Maar hoe vaak staan we nou eigenlijk stil bij wat we elke dag weer eten? Met de tentoonstelling WeAreFood wil Museum Jan Cunen zijn bezoekers op een nieuwe en ongewone manier naar voedsel laten kijken.

t/m 10 juni

OSS

DOMUnder

DOMunder is dé historische attractie in Utrecht voor jong en oud. Dompel je onder in de 2000 jaar geschiedenis van het Domplein, Utrecht en Nederland.

t/m 10 juni

Utrecht

Mata Hari " lady of Fashion,"

Deze tentoonstelling laat een andere kant van Mata Hari zien: namelijk die van Mata Hari als mode icoon. De tentoonstelling toont u mode uit een vervolgen tijd. Ook aan het levensverhaal van Mata Hari en de relatie met haar dochter wordt aandacht besteed.

t/m 10 juni

Leeuwarden

Yogales aan zee

Je kunt je woensdag niet beter beginnen! Iedere woensdagochtend 9.30-10.45 Actieve Hatha Raja Yoga met uitzicht op zee

woensdag 6 juni

Overveen

Supkids

Supkids; suppen voor kinderen vanaf 9 jaar op de Reeuwijkse Plassen.

woensdag 6 juni

Reeuwijk

Wandeling met boswachter over De Schorren

Tijdens de wandeling krijg je uitleg van de boswachter over alles wat op of in het wad en de kwelder leeft. De Schorren is geliefd bij duizenden vogels.

6 juni, 9 juni en 10 juni

Oosterend

Films & sterren op de Haar

Tentoonstelling over de sporen die wereldberoemde sterren nalieten op Kasteel de Haar.

t/m 10 juni

Haarzuilens

Zwijnen spotten op de Veluwezoom

Leer meer over het leven van wilde zwijnen en ga met de boswachter mee op zoek naar de wilde zwijnen in Nationaal Park Veluwezoom.

t/m 9 juni

Rheden

Stadsrondrit met de paardentram

Op vrijdagmiddag om 14.00 uur kun je mee met de paardentram voor een prachtige rit door het historische centrum van Hanzestad Doesburg. U krijgt alles te horen krijgt over de rijke geschiedenis van deze stad.

vrijdag 8 juni

Doesburg

Lakedance

Op 9 juni en 11 augustus mogen de dansschoenen en zomerse kleding uit de kast voor Lakedance Festival!

zaterdag 9 juni

Eindhoven

Hotspots wandeling

Met een ervaren VVV-stadsgids langs de hoogtepunten van Utrecht.

zaterdag 9 juni

Utrecht

Vaartocht met de Krommerijnder

Varen met de Krommerijnder

t/m 10 juni

Wijk bij Duurstede

Adel in Beeld

Bezoek tot en met 30 september de tentoonstelling Adel in Beeld in het Stedelijk Museum Zutphen. Wie waren de voornaamste families die hun stempel hebben gedrukt op de stad en de Graafschap Zutphen?

t/m 10 juni

Zutphen