Landelijke uitagenda. Er is zoveel te beleven.

Waar kunnen we je mee helpen?

t/m 10 juni zijn er 34 evenementen voor je

Beleef de Alde Feanen bij nacht!

Beleef de Alde Feanen bij nacht! Sloepvaren door de Alde Feanen in het donker! Met lokale (spook)verhalen en andere wetenswaardigheden over de nacht. Beleef deze twee uur durende onvergetelijke vaartocht met schipper. Elke maandagnacht in het seizoen.

maandag 4 juni

Earnewâld

Rondleiding Grotten Noord | Maastricht Underground

Maastricht Underground: Ga ondergronds en maak een tocht door de grotten van de Sint Pietersberg.

t/m 10 juni

Maastricht

Flower Power - Topstukken uit Utrechtse collecties

Flower Power - Topstukken uit Utrechtse collecties

t/m 10 juni

Bunnik

An Antihero in Eindhoven

Opeenvolgende scènes tonen geometrisch, gestileerde skate obstakels, die een abstracte link leggen naar de locatie; één van de grootste indoor skateparken in Europa. Het kleurrijke geheel biedt de bezoeker zo een bijzondere visuele ervaring.

t/m 10 juni

Eindhoven

Tropisch Vlinderfestival

De Botanische Tuinen zijn met hun bloeiende planten al een kleurenspektakel op zich, maar vanaf 1 juni zullen de vlinders ook de vlinders zich weer laten zien

t/m 10 juni

Utrecht

Rondleiding Grotten Zonneberg | Maastricht Underground

Durf je helemaal ondergronds te gaan en ben je niet bang in het donker? Ga dan op avontuur in de grotten van de Sint Pietersberg! Geen licht, geen geluid, geen geur, geen straling, geen vervuiling, geen bereik met je telefoon, geen tijdsbesef…

t/m 10 juni

Maastricht

Culturele Hoofdstraat van Europa

Beetsterzwaag presenteert zich in 2018 als Culturele Hoofdstraat van Europa. Van de A7 tot en met Olterterp vindt gedurende het hele jaar een reeks van culturele evenementen plaats. Op bijzondere locaties, binnen en buiten.

t/m 10 juni

Beetsterzwaag

Fierljeppen 2018

In een jaar waarin de Friese cultuur haar hoogtijdagen viert, mogen de Friese sporten natuurlijk niet ontbreken: fierljeppen, kaatsen en skûtsjesilen komen vrijwel alleen in onze provincie voor en vormen een belangrijk onderdeel van onze cultuur.

t/m 10 juni

Burgum

City Tour met Oldtimer bus

Stiphout Tours & Trips verzorgt met haar oldtimer bussen rondritten in Maastricht en laat je op een originele manier kennismaken met het historische deel van de stad, de nieuwe wijk Céramique, het Gouvernement en de St. Pietersberg.

t/m 10 juni

Maastricht

Expositie 60 jaar Ruimtevaart - Museum Noordwijk

Genootschap Oud Noordwijk organiseert In samenwerking met Space Expo de expositie '60 jaar ruimtevaart'.

t/m 10 juni

Noordwijk

The Colorfield Performance

The Colorfield Performance is de verzamelnaam voor de grote Land- Art projecten, waarin Dirk Hakze samenwerkt met andere kunstenaars. Het idee hierachter is dat vanuit een gemeenschappelijk concept individuele bijdragen samenvloeien...

t/m 10 juni

Sloten

Piushaven Walking Dinner

Vanaf 1 juni 2017 is het Walking Dinner van VVV Tilburg uitgebreid met restaurants in de Piushaven. Ontdek dit hippe en toffe deel van de stad tijdens het wandelen en dineren in dit sfeergebied, de Piushaven.

t/m 10 juni

Tilburg

Rondleiding Combi Fort en Grotten Noord | Maastricht Underground

Profiteer van dit Combi voordeel! Beleef het sfeervolle en historische Fort St. Pieter met een bezoek aan de spannende duisternis van de grotten.

t/m 10 juni

Maastricht

De verborgen kamers van De Haar

De rondleiding ‘De verborgen kamers van De Haar’ geeft je een unieke blik in het geheime leven van het kasteelpersoneel.

t/m 10 juni

Haarzuilens

Stadswandeling: Explorer Tour

In zo’n twee uur tijd ontdek je alle elementen die van Maastricht Maastricht maken; de historische iconen, culturele en culinaire hotspots en het DNA van de verschillende wijken van de stad. De stadswandeling met alle hoogtepunten van Maastricht.

5 juni, 8 juni

Maastricht

Tentoonstelling: We Are Food - over de kunst van voedsel

Zonder voedsel kan niemand leven. Maar hoe vaak staan we nou eigenlijk stil bij wat we elke dag weer eten? Met de tentoonstelling WeAreFood wil Museum Jan Cunen zijn bezoekers op een nieuwe en ongewone manier naar voedsel laten kijken.

t/m 10 juni

OSS

Adel & Accessoires: kleine voorwerpen, grote verhalen

De speciale rondleiding 'Adel en accessoires: Kleine voorwerpen, grote verhalen' verkent verfijnde aanvullingen op de kleding tot op de vierkante centimeter.

t/m 10 juni

Oud Zuilen

DOMUnder

DOMunder is dé historische attractie in Utrecht voor jong en oud. Dompel je onder in de 2000 jaar geschiedenis van het Domplein, Utrecht en Nederland.

t/m 10 juni

Utrecht

Eco-tourtocht Winterswijk

Met drie elektrische buggy’s gaat de eco-tourtocht onder leiding van een gids langs mooie plekken in het Nationaal Landschap Winterswijk.

woensdag 6 juni

Winterswijk - Ratum

Supkids

Supkids; suppen voor kinderen vanaf 9 jaar op de Reeuwijkse Plassen.

woensdag 6 juni

Reeuwijk

Yogales aan zee

Je kunt je woensdag niet beter beginnen! Iedere woensdagochtend 9.30-10.45 Actieve Hatha Raja Yoga met uitzicht op zee

woensdag 6 juni

Overveen

Wandeling met boswachter over De Schorren

Tijdens de wandeling krijg je uitleg van de boswachter over alles wat op of in het wad en de kwelder leeft. De Schorren is geliefd bij duizenden vogels.

6 juni, 9 juni en 10 juni

Oosterend

Films & sterren op de Haar

Tentoonstelling over de sporen die wereldberoemde sterren nalieten op Kasteel de Haar.

t/m 10 juni

Haarzuilens