Mirakels Amersfoort
Sorry, deze deal is verlopen

AD Mirakels Amersfoort

vanaf € 7,50

De bijzondere en soms onbekende historie van Amersfoort wordt in de donkere dagen rond Kerst en Oud en Nieuw op een bijzondere manier tot leven gewekt.

Tijdens de kerstvakantie organiseert de Stichting Mirakels Amersfoort elk jaar een nieuwe editie van AD Mirakels Amersfoort onder het motto – “De verhalen van toen met de technieken van nu”. Tijdens een interactieve wandeltocht gedurende de donkerste dagen van het jaar, komt de historie van Amersfoort tot leven door middel van acteurs, projecties en andere moderne technieken. Met als decor de historische, pittoreske en romantische binnenstad van Amersfoort.

Voorgaande jaren
In de afgelopen jaren waren onder andere ‘Het Mirakel van Amersfoort’, de belegering van de Koppelpoort, St. Joris en de Draak en het leven en de werken van Piet Mondriaan de onderwerpen.

Praktische informatie
AD Mirakels Amersfoort vindt plaats van 26 t/m 30 december 2018 en van 2 t/m 6 januari 2019.
De tochten starten elk kwartier vanaf 16.30 (laatste om 21.30) vanaf de Onze Lieve Vrouwetoren in hartje Amersfoort en duren ongeveer één uur.

Dit ga je doen

1

Bezoek de Onze Lieve Vrouwetoren

Mirakels Amersfoort

De interactieve wandeltocht van AD Mirakels Amersfoort begint in de Onze Lieve Vrouwetoren met de weddenschap van Everard Meyster en zijn kornuiten over “De Amersfoortse Kei”.

2

Wandel door de binnenstad van Amersfoort

Binnenstad Amersfoort

Na een bezoek aan de Onze Lieve Vrouwetoren volgt een wandeling door de binnenstad van Amersfoort om te ontdekken wat er nu eigenlijk met die bijzondere steen aan de hand was. En welke invloed dit verhaal heeft gehad op de (voorlopers van) de industrie in Amersfoort en haar arbeiders.

3

Bijzondere trein- en tijdreis naar ‘De Nieuwe Stad’

Koppelpoort

Vanuit de binnenstad van Amersfoort kom je via de Mannenzaal bij de Koppelpoort en word je meegenomen op een bijzondere trein- en tijdreis naar ‘De Nieuwe Stad’ en de ontwikkelingen die de afgelopen eeuwen in dit ‘gebied over het spoor’ plaats hebben gevonden.

Neem alvast een kijkje